Smotanovo-jahodový dezert
Jednoduchý recept plný jahôd, pretože míňame zásoby z mrazničky. Samozrejme, keď bude sezóna, urobím znova.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g mrazené |
|
300 g |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Jahody si rozmrazíme a pomixujeme ponorným mixérom. Privedieme k varu a pridáme 2 PL cukru.
- 2
Časť rozmixovanych jahôd zmiešame s kukuričným škrobom a prilejeme do vriacej zmesi. Varíme do zhustnutia.
- 3
Kyslú smotanu zmiešame so zvyšným cukrom.
- 4
Vychladnutú jahodovú zmes vrstvíme na striedačku so smotanovou. Ak máte radi, môžete pridať aj piškóty.
- 5
Pred podávaním necháme vychladnúť v chladničke.
Tiež pohár:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu