Jahodový pohár
Jahodový pohár

Smotanovo-jahodový dezert

skatulka - fotkaskatulka, 24. februára 2019
Smotanovo-jahodový dezert
Foto: skatulka

Jednoduchý recept plný jahôd, pretože míňame zásoby z mrazničky. Samozrejme, keď bude sezóna, urobím znova.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g mrazené
300 g
4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Jahody si rozmrazíme a pomixujeme ponorným mixérom. Privedieme k varu a pridáme 2 PL cukru.

  2. 2

    Časť rozmixovanych jahôd zmiešame s kukuričným škrobom a prilejeme do vriacej zmesi. Varíme do zhustnutia.

    Smotanovo-jahodový dezert - obrázok 2
  3. 3

    Kyslú smotanu zmiešame so zvyšným cukrom.

    Smotanovo-jahodový dezert - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutú jahodovú zmes vrstvíme na striedačku so smotanovou. Ak máte radi, môžete pridať aj piškóty.

  5. 5

    Pred podávaním necháme vychladnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

pochlebovac
Aký má význam priviesť rozmixované jahody do varu? Celé zle, varom sa zničia cenné vitamíny. Dá sa to spraviť aj bez varenia.
skatulka
@Pochlebovac (24.2.2019 16:39)

Tak ako píšem, ja som dezert pripravovala z mrazených zásob. Isteže keď sú čerstvé je oveľa viac spôsobov, ako ich použiť inak.
pochlebovac
@Skatulka (24.2.2019 20:19)

Aj v mrazených jahodách sú zachované vitamíny a je škoda ich varom znehodnotiť. Stačilo ich nechať rozmraziť a použiť ako čerstvé. Mrazenie je predsa konzervovanie a zachováva sa pôvodná farba, chuť, vôňa a vzhľad, ako aj najviac pôvodnej biologickej hodnoty.
haji
Izi to krásně napsala - mlsotinky, maličkosti, drobnůstky - takové se hodí vždycky!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia