Smotanovo-jahodový dezert
Foto: skatulka
Jednoduchý recept plný jahôd, pretože míňame zásoby z mrazničky. Samozrejme, keď bude sezóna, urobím znova.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahody si rozmrazíme a pomixujeme ponorným mixérom. Privedieme k varu a pridáme 2 PL cukru.
- 2
Časť rozmixovanych jahôd zmiešame s kukuričným škrobom a prilejeme do vriacej zmesi. Varíme do zhustnutia.
- 3
Kyslú smotanu zmiešame so zvyšným cukrom.
- 4
Vychladnutú jahodovú zmes vrstvíme na striedačku so smotanovou. Ak máte radi, môžete pridať aj piškóty.
- 5
Pred podávaním necháme vychladnúť v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak ako píšem, ja som dezert pripravovala z mrazených zásob. Isteže keď sú čerstvé je oveľa viac spôsobov, ako ich použiť inak.
Aj v mrazených jahodách sú zachované vitamíny a je škoda ich varom znehodnotiť. Stačilo ich nechať rozmraziť a použiť ako čerstvé. Mrazenie je predsa konzervovanie a zachováva sa pôvodná farba, chuť, vôňa a vzhľad, ako aj najviac pôvodnej biologickej hodnoty.