Jahodový dezert
Jahodový dezert

Jahodový pohár

zdejka - fotkazdejka, 23. marca 2020
Jahodový pohár
Foto: Zdejka

Svieži dezert.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
250 ml
1 bal.
1 bal. mrazené
1 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr rozvaríme jahody v hrnci, cukor pridáme podľa chuti. Keď sa cukor roztopí, pridáme škrob.

  2. 2

    Do pohárov nalámeme piškóty, polejeme ich ešte teplou jahodovou zmesou a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Smotanu na šľahanie, mascarpone a Salko (obyčajné alebo môže byť aj uvarené skaramelizované, podľa vašej chuti) vyšľaháme mixérom.

  4. 4

    Krém nanesieme na vychladnutú jahodovú vrstvu v pohároch a ozdobíme. Necháme stuhnúť minimálne hodinku v chladničke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia