Foto: Zdejka
Svieži dezert.
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Najskôr rozvaríme jahody v hrnci, cukor pridáme podľa chuti. Keď sa cukor roztopí, pridáme škrob.
- 2
Do pohárov nalámeme piškóty, polejeme ich ešte teplou jahodovou zmesou a necháme vychladnúť.
- 3
Smotanu na šľahanie, mascarpone a Salko (obyčajné alebo môže byť aj uvarené skaramelizované, podľa vašej chuti) vyšľaháme mixérom.
- 4
Krém nanesieme na vychladnutú jahodovú vrstvu v pohároch a ozdobíme. Necháme stuhnúť minimálne hodinku v chladničke.
Tiež jahodový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aj dobré
dva v jednom