
Foto: Zdejka
Svieži dezert.
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
|
|
500 g |
|
250 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. mrazené |
|
|
|
1 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najskôr rozvaríme jahody v hrnci, cukor pridáme podľa chuti. Keď sa cukor roztopí, pridáme škrob.
- 2
Do pohárov nalámeme piškóty, polejeme ich ešte teplou jahodovou zmesou a necháme vychladnúť.
- 3
Smotanu na šľahanie, mascarpone a Salko (obyčajné alebo môže byť aj uvarené skaramelizované, podľa vašej chuti) vyšľaháme mixérom.
- 4
Krém nanesieme na vychladnutú jahodovú vrstvu v pohároch a ozdobíme. Necháme stuhnúť minimálne hodinku v chladničke.
Tiež jahodový dezert:
Ďalšie recepty:
- 2
aj dobré
dva v jednom