Jahodový pohár s mascarpone

sjuz - fotkasjuz, 10. júna 2010
Jahodový pohár s mascarpone
Foto: sjuz

Osviežujúci chladený ovocný pohár.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

400 g
3/4  kelímku




Postup

  1. 1

    Piškóty poukladáme na dno pohárov. Rozrobíme si sirup s citrónovou šťavou, a pokvapkáme piškóty, aby zmäkli.

  2. 2

    Nakrájame jahody a navrstvíme na piškóty. Natlačíme rukou, aby sa urobili dve vrstvy, ktoré sú tesne na sebe a zaplnili tak všetko miesto v pohári.

  3. 3

    Mascarpone vymiešame do hladka, a rozmixujeme v ňom zopár jahôd. Potom vmiešame vyšľahanú šľahačku.

  4. 4

    Doplníme pohár jahodovým mascarpone, ozdobíme jahodou a lístkom medovky. Dáme chladiť do chladničky na 2 hodiny.

Diskusia k receptu

sjuz
áno - rýchly a vďačný. Dá sa obmieňať aj zálievka na piškóty kto čo má, aj ovocie....:)
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Teraz už naisto viem, čo budem robiť zajtra, keď sa vrátim domov z práce.
babav
To vyzera lakavo! @sjuz , pripomenula si mi svojimi poharmi podobne vyzerajuce "tuti-fruti"so zmrzlinou ,na ktore sme za studentskych casov chodili do cukrarne na Hviezdoslavovom
namesti v Bratislave( bolo to velmi davno a pochybujem ,ze ta cukraren stale funguje).
marienka44
Nie je mi jasne, ci mascarpone s jahodami male mnozstvo treba odlozit bokom , aby na zaver to bolo pridane do pohara. Recept pise, ze na zaver sa dá mascarpone s jahodami. Ale predtym sme pridali don vyslah. slahacku predsa.
sjuz
marienka - môžeš a nemusíš - môžeš dať čisté mascarpone, alebo v ňom rozmixovať pár jahôd. A áno - do mascarpone sa dáva pre zjemnenie šľahačka. Ale až po rozmixovaní s jahodami. Tak, ako je to v bode 3.
sjuz
tinca - musela som si zväčšiť tvoj obrázok - vyzeralo to ako že je ten vtáčik v žufanke... :)), nejako sa mi to k tebe nehodilo :))))
tinca
@sjuz a prečo nie ? Ja som vtáčiková mala som krásnu andulku, len mi zdochla, ale keď vyzdraviem idem si opatriť druhú. Papagájik sa kupká...:)) Mám ju na obr. niekedy si ju dám do profilu. Ale ty máš krásneho psíka, videla som ho na fcb :-)
sjuz
fakt? ako sa tam dostal:)))?? ja tam totiž nie som:)) No je to pekná potvora pojašená...:)) Všetko mi ničí, už som z nej na nervy:) aj my sme mali dve andulky - peťka a zuzku:), ale to už bolo dávno... mala som pocit, že je na žufane na zjedenie...:))
ozaj, cistinka, mam pre teba jeden recept, niečo ako pannacota so zeleným čajom. Len čakám, kým to urobím:))) Alebo pridám a foto dodatočne?
Sandra - a to sme ešte večer skočili s manželom do Mošoňu na malé halászlé....:))
sjuz

babav - moja obľúbená cuckráreň! Keď mamina išla ku kadeníčke, ja s otcom sme tam zašli na griotkový pohár alebo ten tuti fruti, ktorý bol tučím trojfarebný....tiež na to doteraz spomínam.... :)) - už tam nie je, škoda... ale ďakujem vám, nechcela som to tam dávať, hlavne taký obyčko pohár - hlavne, keď sú tu také skúsené kuchárky a cukrárky :))
sovka62
Nemám suroviny, musím vydržať do zajtra. Ale poviem ti, bude to ťažkééééé
22janka22
Tak na toto sa veľmi teším. A krstná teraz dokonca robí domáci bazový sirup tak to jednoznačne vyskúšam. (kilo bazového kvetu+liter vody=varím 15 min. Prepasírujem, pridám kilo cukru a varím kým nedosiahnem primeranú konzistenciu) Vzdy som zvykla robit piškóty, ovocie, puding, ale toto je recept za všetky peniaze.
volt
co je to mascarpone,a da sa to niecim nahradit--niecim SLOVENSKYM.
sjuz
macsarpone je taliansky syr - niečo ako "nátierkové maslo" u nás :)) - ale vzdialene. Niektoré kuchárky teda toto maslo používajú v receptoch namiesto mascarpone...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia