Smotanovo-arašidová torta

cenculka30 - fotkacenculka30, 11. decembra 2012

Zdroj: internet

12
porcií
70 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
50 g
100 g
50 g
PLNKA:
500 g
3 ks
3 ks
200 g
125 ml
250 g
POLEVA:
250 g
100 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    BeBe keksy, arašidy a tmavú čokoládu zomelieme a zmiešame to s rozpusteným maslo. Do tortovej formy (24 cm) vystlanej papierom na pečenie roztlačíme vzniknutú hmotu. Dáme odpočívať do chladničky asi na hodinku. Zatiaľ si pripravíme plnku.

  2. 2

    Smotanový syr, vajcia, žĺtka, cukor, kyslú smotanu a arašidové maslo dobre vymiešame. Nalejeme na vychladenú hmotu a dáme piecť na 170 °C 60 minút.

  3. 3

    Po hodine pečenia dáme polevu. Kúsky čokolády, kyslú smotanu, a cukor dáme do hrnca a varíme na miernom ohni, kým sa čokoláda nerozpustí a zmes je hladká. Túto polevu vylejeme na tortu a pečieme ďalších 10 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

ela77
@cenculka aký je to smotanový syr? Čo si mám pod ním predstaviť? to nie je teda tvaroh.
cenculka30
smotanovy syr je napriklad Fhiladelphia - ja som to robila z tohto smotanoveho syra samozrejme neochuteneho
1x jurka
evanaaa
To znamená, že to môže byť aj Riccota alebo Mascarpone?
majlus
hmm, vyzera to zaujímavo...a s tvarohom by to mohlo byť tiež dobré...vyskúšam