Smotanovo-arašidová torta

Autor receptu: cenculka30

Zdroj: internet

12
porcií
70 minút
na 170 °C

Postup

  1. BeBe keksy, arašidy a tmavú čokoládu zomelieme a zmiešame to s rozpusteným maslo. Do tortovej formy (24 cm) vystlanej papierom na pečenie roztlačíme vzniknutú hmotu. Dáme odpočívať do chladničky asi na hodinku. Zatiaľ si pripravíme plnku.
  2. Smotanový syr, vajcia, žĺtka, cukor, kyslú smotanu a arašidové maslo dobre vymiešame. Nalejeme na vychladenú hmotu a dáme piecť na 170 °C 60 minút.
  3. Po hodine pečenia dáme polevu. Kúsky čokolády, kyslú smotanu, a cukor dáme do hrnca a varíme na miernom ohni, kým sa čokoláda nerozpustí a zmes je hladká. Túto polevu vylejeme na tortu a pečieme ďalších 10 minút.