Smotanová nátierka
Autor receptu: zuzana105
Túto pomazánku som našla na internete a videla som,že si ju každý vychvaľuje.Tak som ju
vyskúšala ja a musím povedať,že je naozaj výýýborná :) Určite ju vyskúšajte.
10 porcií |
5 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si suroviny.
- Všetky suroviny zmiešame. Biely jogurt (3x 375g ) , smotanu na šľahanie a soľ podľa chuti. Môžete pridať to čo máte radi,napríklad cesnak alebo pažítku.
- Nachystáme si misu,na ktorú si položíme sitko...musí mať maličké dierky :)
- Na sitko si položíme nejakú tenkú utierku a vylejeme na ňu našu pripravenú zmes.
- Potom dáme do chladničky na 24 hodín...ja som však nevydržala a vytiahla som pomazánku o 3 hodiny skôr ale aj tak je výborná :P
- Po 24. hodinách pomazánku buď vyklopíme,alebo len premiestnime do menšej dózičky. Ja som zvolila možnosť b :)
- Ja som si túto pomazánku namazala na buchtu a nastrúhala na ňu syr.Je super hustá..Odporúčam vyskúšať :)