Smažená ryža s vajcom

brutusja - fotkabrutusja, 15. mája 2013

Smažená ryža s vajcom je najobľúbenejší čínsky recept na celom svete. Je to veľmi jednoduchý a svieži pokrm. Určite ním prekvapíte svojích hostí a Zobraziť celý popisSmažená ryža s vajcom je najobľúbenejší čínsky recept na celom svete. Je to veľmi jednoduchý a svieži pokrm. Určite ním prekvapíte svojích hostí a rodinu.

4
porcie
60 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava
Smažená ryža s vajcom
Foto: brutusja

Suroviny

2 hrnčekov
4 ks
3 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Osmažíme mäso a krevety vo woku. Podusíme 10 minút.

  2. 2

    Z vajec si spravíme extrémne riedku praženicu.

  3. 3

    Na troške oleja opražíme cesnak a bielu časť zenenej cibuľky: Pridame ryžu, mrkvu a hrach. Podusíme 10 minút.

  4. 4

    Pridáme mäso, sójovú omáčku, soľ, čierne korenie a vajcia. Premiešame. Necháme prejsť chute. Na záver pridáme zelenú časť jarnej cibuľky a sójové klíčky.

Diskusia k receptu

brutusja
ja som tam pridal aj krabie tycinky ... definitivne cistenie chladnicky:))
micanela
pekny receptik aj ked na mna moc "vymakany". mne ked ostane ryza tak ju proste spravil s prazenicou a pripadne prihodim co chladnicka da... vysledok ten isty len to trva 10 minut
martinis
práve pred týždňom som skúšal niečo podobné, ale troška jednoduchšie. bez mäsa a kreviet, na ryžu som vyklepol vajíčka a nechal pod pokrievkou stuhnúť, vmiešal som hrášok, opečenú nastrúhanú mrkvu a cibuľku, na tanieri posypal vňaťou z cibuľky, sezamovými semienkami, nasekanou čili a pokvapkal sójovou omáčkou. jednoduché, chutné a veľmi dobré - je to ten druh jedla, ako napríklad guláš, karí a podobne, na ktoré má každý svoj vlastný recept :))
2010
Smažená ryža ? nie je dusena ryza , ryza sa ma smazit preto nebude "zlepena" ako slovenske rizoto a z vajicka sa spravi omeleta alebo volske oko, co sa pokraja na sliziky a prida do ryze aspon tak to robia v azii plus pouzivaju vcerajsiu ryzu ide to smazenie lepsie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia