Slza z okruhlej formy (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Uvažovala som nad kúpou tortovej formy slzy a kedže je dosť drahá tak som si urobila
šablónu slzy a z okrúhlej piškóty som vyrezala slzu. :)))
Možno niekomu sa bude hodiť :)))
20 porcií |
90 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín na cesto upečieme 2 korpusy, 1 z 21 cm formy a druhý z 18 cm formy. Na papier si nakreslíme šablónu slzy, priložíme na korpus a odrežeme.
- Tak dostaneme 2 slzy, ktoré ešte prekrojíme vodorovne 2x tak dostaneme 6 korpusov.
- Uvaríme banánový puding nasledovne: 3 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a prilejeme 2 dcl mlieka, necháme zovrieť a prilejeme puding rozmiešáný v 1 dcl mlieka a chvílu povaríme. Maslo vymiešame s práškovým cukrom pridáme vychladnutý puding a zamiešame. 2 banány rozpučíme vidličkou a dáme do krému, zamiešame.
Na cesto natrieme trošku krému...
- ...poukladáme banány...
- ...potrieme krémom a položíme piškótu, zopakujeme ešte raz.
- Krém pod poťah urobíme nasledovne: práškový cukor vymiešame s maslom, čokoládu na varenie rozpustine nad parou, necháme trochu vychladnúť a zašľaháme do masla s cukrom. Potrieme celú tortu a dáme do chladničky stuhnúť. Toto isté zopakujeme na druhej slze.
- Malú slzu vodorovne prekrojíme len raz.
- Krém z mascarpone:
mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, čokoládu s lieskovcami rozpustíme nad parou, necháme trochu vychladnúť a pridáme do mascarpone, vyšľaháme. Naplníme na korpus, tiež potrieme celú tortu čokoládovým krémom pod poťah a dáme stuhnúť do chladničky.
- Potiahneme tortu poťahom...
- ...zbytky odrežeme.
- Ozdobíme podľa vlastnej fantázie :)))
- Druhú tortu som poliala čokoládovou polevou a menšiu slzu som vrch potiahla poťahom a boky som obsypala kokosom a ozdobila krémom.
- Tu je môj hlavní ochutnávač :)))