Slza z okruhlej formy (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Uvažovala som nad kúpou tortovej formy slzy a kedže je dosť drahá tak som si urobila šablónu slzy a z okrúhlej piškóty som vyrezala slzu. :))) Možno niekomu sa bude hodiť :)))

20
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zo surovín na cesto upečieme 2 korpusy, 1 z 21 cm formy a druhý z 18 cm formy. Na papier si nakreslíme šablónu slzy, priložíme na korpus a odrežeme.
  2. Tak dostaneme 2 slzy, ktoré ešte prekrojíme vodorovne 2x tak dostaneme 6 korpusov.
  3. Uvaríme banánový puding nasledovne: 3 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a prilejeme 2 dcl mlieka, necháme zovrieť a prilejeme puding rozmiešáný v 1 dcl mlieka a chvílu povaríme. Maslo vymiešame s práškovým cukrom pridáme vychladnutý puding a zamiešame. 2 banány rozpučíme vidličkou a dáme do krému, zamiešame. Na cesto natrieme trošku krému...
  4. ...poukladáme banány...
  5. ...potrieme krémom a položíme piškótu, zopakujeme ešte raz.
  6. Krém pod poťah urobíme nasledovne: práškový cukor vymiešame s maslom, čokoládu na varenie rozpustine nad parou, necháme trochu vychladnúť a zašľaháme do masla s cukrom. Potrieme celú tortu a dáme do chladničky stuhnúť. Toto isté zopakujeme na druhej slze.
  7. Malú slzu vodorovne prekrojíme len raz.
  8. Krém z mascarpone: mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, čokoládu s lieskovcami rozpustíme nad parou, necháme trochu vychladnúť a pridáme do mascarpone, vyšľaháme. Naplníme na korpus, tiež potrieme celú tortu čokoládovým krémom pod poťah a dáme stuhnúť do chladničky.
  9. Potiahneme tortu poťahom...
  10. ...zbytky odrežeme.
  11. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie :)))
  12. Druhú tortu som poliala čokoládovou polevou a menšiu slzu som vrch potiahla poťahom a boky som obsypala kokosom a ozdobila krémom.
  13. Tu je môj hlavní ochutnávač :)))