Slovan kocky

bambuch - fotkabambuch, 3. januára 2013
Slovan kocky
Foto: bambuch

Priznám sa ,že tieto vianoce som SLOVAN kocky piekla po 10 rokoch a celkom sa vydarili.

25
porcií
80 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
5 lyžíc
5 lyžíc
1/2 sáčku
3 lyžice vlažná
2 lyžice
3 lyžice
2 lyžice
3 dcl vlažná
3 ks
1 lyžica
 na vysypanie plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom,pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva+kakaom a postupne vmiešame do cukrovej peny.Pridáme vodu a ešte zľahka premiešame.Cesto vylejeme na pripravený a múkou vysypaný plech.Po upečení ešte teplé potrieme džemom napr.jahodovým.

  2. 2

    Príprava želatíny:Na prípravu želatíny si rozdelíme suroviny na dve dávky t.j. 11/2 lyžičky želatiny+1 lyžičku kryšt.cukru+11/2 dcl vody...necháme napučať a chviľku necháme prejsť varom.Za stáleho miešania sa vychladnutá želatína zmieša jemne s vyšľahanou šľahačkou.

  3. 3

    Šľahačky zmiešané so želatínou budú dve.Jedna biela a druhá tmavá od kakaa.Na upečený a džemom potretý korpus jemne natrieme tmavú šľahačkovú želatínu,na ňu natrieme bielu želatínovú šľahačku.Necháme stuhnúť v chlade a nakoniec ešte ozdobíme treťou čiste iba vyšľahanou šľahačkou.Vrch môžeme posypať ozdobnými guličkami,strúhanou čokoládou,orechami.Je výborný.DOBRÚ CHUŤ !

    Slovan kocky - obrázok 3

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Poznám rp,výhodou tvojho receptu je,že ho máš na lyžice,ja ho mám na váhu.Skúsim to premerať na lyžice.Už som ho veľmi dlho nepiekla,lebo v mojom rp tam idú až 4 ks smotán,čo je dosť peňazí,Rp vyslovene slávnostný

Pridaj komentár k receptu: