Foto: bambuch
Priznám sa ,že tieto vianoce som SLOVAN kocky piekla po 10 rokoch a celkom sa vydarili.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
5 ks |
|
5 lyžíc |
|
5 lyžíc |
|
1/2 sáčku |
|
3 lyžice vlažná |
|
2 lyžice |
|
|
|
3 lyžice |
|
2 lyžice |
|
3 dcl vlažná |
|
3 ks |
|
1 lyžica |
|
na vysypanie plechu |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom,pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva+kakaom a postupne vmiešame do cukrovej peny.Pridáme vodu a ešte zľahka premiešame.Cesto vylejeme na pripravený a múkou vysypaný plech.Po upečení ešte teplé potrieme džemom napr.jahodovým.
- 2
Príprava želatíny:Na prípravu želatíny si rozdelíme suroviny na dve dávky t.j. 11/2 lyžičky želatiny+1 lyžičku kryšt.cukru+11/2 dcl vody...necháme napučať a chviľku necháme prejsť varom.Za stáleho miešania sa vychladnutá želatína zmieša jemne s vyšľahanou šľahačkou.
- 3
Šľahačky zmiešané so želatínou budú dve.Jedna biela a druhá tmavá od kakaa.Na upečený a džemom potretý korpus jemne natrieme tmavú šľahačkovú želatínu,na ňu natrieme bielu želatínovú šľahačku.Necháme stuhnúť v chlade a nakoniec ešte ozdobíme treťou čiste iba vyšľahanou šľahačkou.Vrch môžeme posypať ozdobnými guličkami,strúhanou čokoládou,orechami.Je výborný.DOBRÚ CHUŤ !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu