Slovan kocky

Autor receptu: bambuch

Priznám sa ,že tieto vianoce som SLOVAN kocky piekla po 10 rokoch a celkom sa vydarili.

25
porcií
80 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom,pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva+kakaom a postupne vmiešame do cukrovej peny.Pridáme vodu a ešte zľahka premiešame.Cesto vylejeme na pripravený a múkou vysypaný plech.Po upečení ešte teplé potrieme džemom napr.jahodovým.
  2. Príprava želatíny:Na prípravu želatíny si rozdelíme suroviny na dve dávky t.j. 11/2 lyžičky želatiny+1 lyžičku kryšt.cukru+11/2 dcl vody...necháme napučať a chviľku necháme prejsť varom.Za stáleho miešania sa vychladnutá želatína zmieša jemne s vyšľahanou šľahačkou.
  3. Šľahačky zmiešané so želatínou budú dve.Jedna biela a druhá tmavá od kakaa.Na upečený a džemom potretý korpus jemne natrieme tmavú šľahačkovú želatínu,na ňu natrieme bielu želatínovú šľahačku.Necháme stuhnúť v chlade a nakoniec ešte ozdobíme treťou čiste iba vyšľahanou šľahačkou.Vrch môžeme posypať ozdobnými guličkami,strúhanou čokoládou,orechami.Je výborný.DOBRÚ CHUŤ !