Slonie uši z kuraciny (fotorecept)
Autor receptu: svetlana9
Pre veľkých jedákov veľké porcie.
2 až 4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia narežeme na dva veľké rezne. Prsnú kosť môžeme použiť do polievky. Mäsko preklepeme sušeným cesnakom a korením na kura. Zrolujeme ako roládky a dáme do chladničky oddýchnuť aspoň na 2 hodiny.
- Pripravíme si cestíčko z popísaných surovín. Dáme zohriať olej na panvicu. Rezniská namáčame v cestíčku.
- Vypražíme do ružova z oboch strán.
- Vyberieme z oleja na kuchynskú papierovú utierku, aby popila zbytočný olej.
- Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky. Obielime si menšie približne rovnaké, uvaríme v slanej vode a opečieme na panvici na oleji.
- Čínsku kapustu nakrájame na rezance, reďkovky na polmesiačiky, trochu posolíme, trochu pocukríme a pridáme citrónovú šťavu.
- Hotový produkt - rezeň po prekrojení.