Slonie uši z kuraciny (fotorecept)

Autor receptu: svetlana9

Pre veľkých jedákov veľké porcie.

2 až 4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia narežeme na dva veľké rezne. Prsnú kosť môžeme použiť do polievky. Mäsko preklepeme sušeným cesnakom a korením na kura. Zrolujeme ako roládky a dáme do chladničky oddýchnuť aspoň na 2 hodiny.
  2. Pripravíme si cestíčko z popísaných surovín. Dáme zohriať olej na panvicu. Rezniská namáčame v cestíčku.
  3. Vypražíme do ružova z oboch strán.
  4. Vyberieme z oleja na kuchynskú papierovú utierku, aby popila zbytočný olej.
  5. Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky. Obielime si menšie približne rovnaké, uvaríme v slanej vode a opečieme na panvici na oleji.
  6. Čínsku kapustu nakrájame na rezance, reďkovky na polmesiačiky, trochu posolíme, trochu pocukríme a pridáme citrónovú šťavu.
  7. Hotový produkt - rezeň po prekrojení.