Slivkový tofu koláčik

Autor receptu: stanci11

Recept som odkukala z vegánskych stránok - veganotic.cz a veľmi opatrne som ho otestovala na rodine. No a vôbec mi neverili, že to nie je tvarohový slivkáč!! Koláčik bol absolútne boží! Preto som sa rozhodla šupnúť ho aj sem, je to rýchlovka a naozaj stojí za to :) (Keďže mi v strede pečenia umrel mobil, mám odfotený začiatok a výsledok - aj to v príšernej kvalite teda :D dúfam, že vás to aj tak neodradí a vyskúšate ;) - ono koláčik zato nemôže :D )

10 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé som si krátko popražila orechy, ktoré som potom rozmixovala.
  2. Ku orieškom som pridala múku, škoricu, cukor a na kocky nakrájané a zmäknuté "maslo". Konzistenciou vznikla akoby drobenka.
  3. Masu som si rozdelila na 2/3 - ktoré som utľapkala na spodok tortovej formy (23 cm), a 1/3, ktorú som si odložila bokom. Formu som predtým vymazala kokosovým olejom a vysypala troškou múky.
  4. Pripravený korpus som dala zapiecť na cca 10 min - resp do zlata pri 180 stupňoch. Po vybratí z rúry som ho nechala riadne vychladnúť.
  5. Ako ďalšie som vymixovala kešu (boli vopred namočené 1 h vo vode) so smotanou a následne som prihodila tofu, pudingový prášok a šťavy z citrusov. Med a vanilkový cukor som pridávala podľa chuti. Na záver som vmixovala ešte lahôdkové droždie (nemusí byť) - dodá akúsi ostrosť :)
  6. Vychladnutý korpus som potrela pikantným džemom (my sme mali šípkový) a vyliala som naň celú hmotu. Na tú som potom poukladala odkvapkané nakrájané ringloty a zasypala zostávajúcou 1/3 cesta. A piekla som veľmi pomaly na 150 stupňoch, až kým povrch nezhnedol (no, niekde sa máličko aj chytil :D - lebo naša rúra je drak). A potom už len krájate a vychutnávate a skúsite to nezjesť ešte horúce...strašná mňamka...
  7. Ak by ste sa niekto rozhodli pre tento koláčik, odporúčam do tých 2/3 cesta (korpus) primiešať buď jeden banán alebo trochu smotany - bol trošku suchší a džem moc nepomohol ;) takže, ak má niekto rád vláčnejšie korpusy určite pridať niečo tekuté. Inak, stavím sa že s kopou čerstvých sliviek bude ešte dokonalejší!