Slivkovo-ríbezľový hrnčekový koláč fotorecept
Foto: helena10
Chutný rýchly koláč s ovocím. Hrnčekových receptov je veľa, ale možno sa niekomu zíde.
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
1/2 bal. |
|
2 ks |
|
125 g (alebo Hera) |
|
1/2 hrnčeka |
|
štipka |
|
550 g čerstvé |
|
60 g |
|
Punčovo-jogurtová poleva: | |
5 PL (v prášku) |
|
2 PL |
|
3 PL (Sabi) |
|
Okrem toho: | |
(na vymastenie formy) |
|
(na posypanie formy) |
|
Postup
-
1
Hrnček mal objem 320 ml.
- 2
Očistené a odkôstkované slivky narežem na menšie kúsky - nedochucujem - a pridám k ním čierne ríbezle (od dobrých susedov). Zvyčajne dávam iba slivky.
- 3
Múky zmiešam s cukrami, práškami do pečiva a štipkou soli.
- 4
Slivky s čiernymi ríbezľami primiešam k múčnej zmesi. Miešam, aby sa v nej poriadne obalili.
- 5
Následne pridám rozšľahané vajcia, roztopené vlažné maslo, mlieko a vymiešam dokopy všetko na tuhšie cesto.
- 6
Rozotriem na tukom vymastený a hrubou múkou vysypaný okrúhly 26 cm plech.
- 7
Upečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov za cca 47 minút. Kontrola špajľou. Pečte podľa svojej rúry.
- 8
Vychladený koláč som poliala punčovo – jogurtovou polevou, ktorú som si pripravila podľa vlastnej chuti a množstvo surovín je orientačné.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak rozmyslam, ze by bol mozno dobry aj s celozrnnou mukou, alebo cast nahradit. Akosi mi to pasuje k slivkam. A k pernikovemu koreniu.
A velmi ma zaujala ta poleva. Jogurt v puncovej poleve. To by som niekedy rada ochutnala.
Polevu ochucujem bielym jogurtom postupne na lyžice podľa vlastnej chuti a nielen punčovú... keď mám zostatky. Môžeš ňou poliať aj horúci koláč. Držím palce. Potom napíš, ako to dopadlo.🌞
Hrnček sa môže použiť aj menší - 2,5 až 3 dcl. Snažím sa doma zúžitkovať všetky zbytky, kombinácie sú koštované a vyskúšané.😉
Posielam pozdrav na peknú Moravu. 🌞