Slivkovo-mandľový flan (fotorecept)

Autor receptu: salinka

Recept mám z časopisu Nový čas pre ženy, alebo Báječná žena. Koláč je chutný a šťavnatý. Použila som formu s väčším priemerom ako uvádza recept, takže korpus bol pomerne tenký. Môj muž poznamenal, že je to "držiak na slivky" :-)

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Postup

  1. V miske zmiešame múku, cukor, škoricu a maslo. Vypracujeme sypké cesto.
  2. Cesto roztlačíme na dno okrúhlej formy s priemerom 20 cm. Rúru vyhrejeme na 190 stupňov.
  3. Pripravíme si plnku: slivky umyjeme a odkôstkujeme. Zmiešame s cukrom, škoricou, kukuričnou múkou a mandľovou esenciou (ja som použila Amaretto)
  4. Slivky rozložíme na cesto, posypeme mandľovými lupienkami a pečieme 45 minút.
  5. Vychladnutý koláč podľa chuti zdobíme šľahačkou.