Slivkovo-mandľový flan (fotorecept)
Autor receptu: salinka
Recept mám z časopisu Nový čas pre ženy, alebo Báječná žena. Koláč je chutný a šťavnatý. Použila som formu s väčším priemerom ako uvádza recept, takže korpus bol pomerne tenký. Môj muž poznamenal, že je to "držiak na slivky" :-)
8 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- V miske zmiešame múku, cukor, škoricu a maslo. Vypracujeme sypké cesto.
- Cesto roztlačíme na dno okrúhlej formy s priemerom 20 cm. Rúru vyhrejeme na 190 stupňov.
- Pripravíme si plnku: slivky umyjeme a odkôstkujeme. Zmiešame s cukrom, škoricou, kukuričnou múkou a mandľovou esenciou (ja som použila Amaretto)
- Slivky rozložíme na cesto, posypeme mandľovými lupienkami a pečieme 45 minút.
- Vychladnutý koláč podľa chuti zdobíme šľahačkou.