Foto: babkamt
Dnes som varila plnenú papriku. Bola som si v komore vziať paradajkový pretlak. Všimla som si, že mám ešte zavárané slivky. Tak ma Zobraziť celý popisDnes som varila plnenú papriku. Bola som si v komore vziať paradajkový pretlak. Všimla som si, že mám ešte zavárané slivky. Tak ma napadlo, že ich využijem na koláč. Doteraz som robievala slivkový koláč z kysnutého cesta s makom. No zdalo sa mi rýchlejšie spraviť bublaninu. Výsledok ma milo prekvapil. Koláč všetkým chutil.
na 180 °C
Postup
-
1
Zavárané slivky som nechala na sitku odkvapkať. Plech 35 x 25 cm som vymastila a vysypala múkou. Rúru som si zapla na 180 stupňov. Ako odmerku som použila 250 ml hrnček. Do misky som rozbila 3 celé vajíčka. Pridala som štipku soli a 1 hr cukru a 1 pl domáceho vanilkového cukru. Dobre som ich vyšľahala do biela. Pridala som 1 hrnček vlažného mlieka, premiešala, potom 150 ml oleja.
- 2
Múku som zmiešala s balíčkom kypriaceho prášku. Po častiach som ju osievala do vyšľahaných vajec. Hotové cesto som dala do pripraveného pekáča. V pravidelných odstupoch som ukladala slivky reznou stranou nahor. Do sliviek som dala škoricový cukor Koláč som piekla 25 minút. Upečený som posypala práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.
- 2
Je to síce jednoduchý koláč, no chutný. Na slivky pasuje škorica. Mali sme doma majstra, tak som chcela niečo ponúknuť po obede.
Tento rok asi ani nebudem zavárať ovocie, nech sa pojedia vlaňajšie kompóty. U nás sa najviac minie kompót k ryžovému nákypu.
@Izabella929 ovocné koláče rada pečiem. Súhlasím, že sa mi táto bublanina vydarila.
@Monty469 ďakujem za nahliadnutie a komentár.
V lete robievam bublaninu s čerstvého ovocia. No treba minúť aj zavareniny. Tentoraz som siahla po slivkách. Bublanina bola rýchlo hotová ale aj rýchlo zjedená.
@aroooo pozrela som sa na makovú od @cistinky , vyzerá dobre. Mak so slivkami ja výborná kombinácia. Pre zmenu vyskúšam.
Ahoj, tak na tvoje odporúčanie - nabudúce bude podľa teba:-) Ďakujem, že si ma na tento koláč upozornila. Pekný večer ti prajem.