Slivková bublanina

Autor receptu: babkamt

Dnes som varila plnenú papriku. Bola som si v komore vziať paradajkový pretlak. Všimla som si, že mám ešte zavárané slivky. Tak ma napadlo, že ich využijem na koláč. Doteraz som robievala slivkový koláč z kysnutého cesta s makom. No zdalo sa mi rýchlejšie spraviť bublaninu. Výsledok ma milo prekvapil. Koláč všetkým chutil.

25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zavárané slivky som nechala na sitku odkvapkať. Plech 35 x 25 cm som vymastila a vysypala múkou. Rúru som si zapla na 180 stupňov. Ako odmerku som použila 250 ml hrnček. Do misky som rozbila 3 celé vajíčka. Pridala som štipku soli a 1 hr cukru a 1 pl domáceho vanilkového cukru. Dobre som ich vyšľahala do biela. Pridala som 1 hrnček vlažného mlieka, premiešala, potom 150 ml oleja.
  2. Múku som zmiešala s balíčkom kypriaceho prášku. Po častiach som ju osievala do vyšľahaných vajec. Hotové cesto som dala do pripraveného pekáča. V pravidelných odstupoch som ukladala slivky reznou stranou nahor. Do sliviek som dala škoricový cukor Koláč som piekla 25 minút. Upečený som posypala práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.