Foto: bibia1
Nechala som sa inšpirovať Receptami so života, ale s úpravami.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
10 ks |
|
450 g |
|
400 g |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
700 ml |
|
2 ks |
|
1 ks veľký |
|
2 PL |
|
|
|
100 ml |
|
podľa potreby |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Z 10 žĺtkov, cukru, 10 lyžíc vody, vypracujeme cesto,
-
2
miešame, kým sa cesto nezdvojnásobí, potom pridáme múku a nakoniec tuhý sneh z 10 bielkov a jemne vmiešame do cesta.
-
3
Rozdelíme na dva plechy
-
4
rovnomerne rozotrieme a dáme upiecť na vymastený plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme do zlatova, kým sa kraje neoddeľujú od plechu.
-
5
Zatiaľ si pripravíme krém. Z pudingu a mlieka si uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť.
-
6
Palmarín vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom.
-
7
Pridáme tvaroh, dobre spolu vymiešame a
-
8
pridáme puding a všetko spolu spojíme.
-
9
Krém rozdelíme na polovicu, do jednej pridáme kakao a rozpustenú čokoládu. Oba krémy dáme do chladničky zachladiť.
-
10
Jeden upečný plát zvinieme do tvaru valca, druhému skrútime obe strany do stredu. Ja robím rolády s mokrou utierkou, aby držali pekne tvar.
-
11
Na prvú roládu natrieme svetlý krém,
-
12
okraje zvinieme
-
13
do stredu poukladáme ovocie, ja som použila mrazené jahody (rozmrazené, zbavené šťavy)
-
14
Na jahody dáme ešte svetlý krém. Druhú roládu natrieme tmavým krémom, uložíme banán a zvinieme do rolády, ktorú položíme na svetlú roládu.
-
15
Polejeme rozpustenou čokoládou, dáme zachladiť. Ozdobíme, viď foto hore.
-
16
A ešte foto na reze. Sladkú chuť :)
A ten postup? No, keď som to čítala v tom recepte, tak som len kukala, tak preto som to trošku :) viac nafotila.