Slávnostná roláda (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

Nechala som sa inšpirovať Receptami so života, ale s úpravami.

20-24
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z 10 žĺtkov, cukru, 10 lyžíc vody, vypracujeme cesto,
  2. miešame, kým sa cesto nezdvojnásobí, potom pridáme múku a nakoniec tuhý sneh z 10 bielkov a jemne vmiešame do cesta.
  3. Rozdelíme na dva plechy
  4. rovnomerne rozotrieme a dáme upiecť na vymastený plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme do zlatova, kým sa kraje neoddeľujú od plechu.
  5. Zatiaľ si pripravíme krém. Z pudingu a mlieka si uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť.
  6. Palmarín vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom.
  7. Pridáme tvaroh, dobre spolu vymiešame a
  8. pridáme puding a všetko spolu spojíme.
  9. Krém rozdelíme na polovicu, do jednej pridáme kakao a rozpustenú čokoládu. Oba krémy dáme do chladničky zachladiť.
  10. Jeden upečný plát zvinieme do tvaru valca, druhému skrútime obe strany do stredu. Ja robím rolády s mokrou utierkou, aby držali pekne tvar.
  11. Na prvú roládu natrieme svetlý krém,
  12. okraje zvinieme
  13. do stredu poukladáme ovocie, ja som použila mrazené jahody (rozmrazené, zbavené šťavy)
  14. Na jahody dáme ešte svetlý krém. Druhú roládu natrieme tmavým krémom, uložíme banán a zvinieme do rolády, ktorú položíme na svetlú roládu.
  15. Polejeme rozpustenou čokoládou, dáme zachladiť. Ozdobíme, viď foto hore.
  16. A ešte foto na reze. Sladkú chuť :)