Slávnostná roláda (fotorecept)
Autor receptu: bibia1
Nechala som sa inšpirovať Receptami so života, ale s úpravami.
20-24 porcií |
50 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Z 10 žĺtkov, cukru, 10 lyžíc vody, vypracujeme cesto,
- miešame, kým sa cesto nezdvojnásobí, potom pridáme múku a nakoniec tuhý sneh z 10 bielkov a jemne vmiešame do cesta.
- Rozdelíme na dva plechy
- rovnomerne rozotrieme a dáme upiecť na vymastený plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme do zlatova, kým sa kraje neoddeľujú od plechu.
- Zatiaľ si pripravíme krém. Z pudingu a mlieka si uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť.
- Palmarín vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom.
- Pridáme tvaroh, dobre spolu vymiešame a
- pridáme puding a všetko spolu spojíme.
- Krém rozdelíme na polovicu, do jednej pridáme kakao a rozpustenú čokoládu. Oba krémy dáme do chladničky zachladiť.
- Jeden upečný plát zvinieme do tvaru valca, druhému skrútime obe strany do stredu. Ja robím rolády s mokrou utierkou, aby držali pekne tvar.
- Na prvú roládu natrieme svetlý krém,
- okraje zvinieme
- do stredu poukladáme ovocie, ja som použila mrazené jahody (rozmrazené, zbavené šťavy)
- Na jahody dáme ešte svetlý krém. Druhú roládu natrieme tmavým krémom, uložíme banán a zvinieme do rolády, ktorú položíme na svetlú roládu.
- Polejeme rozpustenou čokoládou, dáme zachladiť. Ozdobíme, viď foto hore.
- A ešte foto na reze. Sladkú chuť :)