Slávky na zelenine

Autor receptu: jeery

Slávky (mušle) na zelenine je jednoduchý a chutný recept. Po mnoha pokusoch som zistil že v jednoduchosti je harmónia chutí darov mora.

3-4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Slávky očistíme, opláchneme, odstránime otvorené a zostávajúce namočíme. Zeleninu očistíme, pokrájíme na drobné rezance a spodnú časť jarnej cibulky na kolieska. Cibulu pokrájame na drobno.
  2. V 8l hrncu opražíme na oleji cibuľku, pridánme zeleninu,sol a popor. Podlejeme min. množstvím vody a udusíme. Vložíme naparovacie sitko,podlejeme 2 dcl vody a vysypeme mušle. Keď sa mušle otvoria (6-8min) vybereme ich na taniere a neotvorené odstránime.
  3. Mušle polejeme šťavou ,udusenú zeleninu, ktorú môžme aj vymixovať a mušle v nej máčať. Na koniec ozdobíme vňaťou jarnej cibuľky a lebo posekáme petržlenovú vňať.