Slávky na zelenine
Autor receptu: jeery
Slávky (mušle) na zelenine je jednoduchý a chutný recept. Po mnoha pokusoch som zistil že v jednoduchosti je harmónia chutí darov mora.
3-4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Slávky očistíme, opláchneme, odstránime otvorené a zostávajúce namočíme. Zeleninu očistíme, pokrájíme na drobné rezance a spodnú časť jarnej cibulky na kolieska. Cibulu pokrájame na drobno.
- V 8l hrncu opražíme na oleji cibuľku, pridánme zeleninu,sol a popor. Podlejeme min. množstvím vody a udusíme. Vložíme naparovacie sitko,podlejeme 2 dcl vody a vysypeme mušle. Keď sa mušle otvoria (6-8min) vybereme ich na taniere a neotvorené odstránime.
- Mušle polejeme šťavou ,udusenú zeleninu, ktorú môžme aj vymixovať a mušle v nej máčať. Na koniec ozdobíme vňaťou jarnej cibuľky a lebo posekáme petržlenovú vňať.