Slaný nákyp

Slaný nákyp (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Nákyp môže byť aj slaný, no nie. Ja mám rád tento.

4
porcie
30 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si koreniny. Nemal som čerstvú bazalku, tak som použil sušenú.
  2. Obe mäsa si zomeliem. Ryžu uvarím a nechám vychladnúť. Z troch vajec spravím praženicu a nechám vychladnúť. Dám to spolu do misy.
  3. Z byliniek odstránim tvrdé časti a ostatné pokrájam. Pripravím si aj jogurt.
  4. Pridám všetko do misy, aj dve vajcia ktoré ostali.
  5. Všetko to osolím, okorením a premiešam.
  6. Teraz pridám aj syr nastrúhaný na slíže a ešte premiešam.
  7. Dal som to do jenského skla a polial vývarom z ryže. Prikryjem alobalom a dám piecť do rúry na 180 °C na 40 minút. Potom odokryjem a nechám ešte zapiecť na 30 minút. To zaleží od typu rúry.
  8. Po celkovom pečení 70 minút som to mal pekné prepečené. Voňalo až na dvor. Nechám asi 15 minút postať a môžem servírovať. Takže ak nemáte rado sladký nákyp, skúste tento slaný. Želám dobrú chuť.