Slaný nákyp
Slaný nákyp (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Nákyp môže byť aj slaný, no nie. Ja mám rád tento.
4 porcie |
30 minút príprava |
70 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si koreniny. Nemal som čerstvú bazalku, tak som použil sušenú.
- Obe mäsa si zomeliem. Ryžu uvarím a nechám vychladnúť. Z troch vajec spravím praženicu a nechám vychladnúť. Dám to spolu do misy.
- Z byliniek odstránim tvrdé časti a ostatné pokrájam. Pripravím si aj jogurt.
- Pridám všetko do misy, aj dve vajcia ktoré ostali.
- Všetko to osolím, okorením a premiešam.
- Teraz pridám aj syr nastrúhaný na slíže a ešte premiešam.
- Dal som to do jenského skla a polial vývarom z ryže. Prikryjem alobalom a dám piecť do rúry na 180 °C na 40 minút. Potom odokryjem a nechám ešte zapiecť na 30 minút. To zaleží od typu rúry.
- Po celkovom pečení 70 minút som to mal pekné prepečené. Voňalo až na dvor. Nechám asi 15 minút postať a môžem servírovať. Takže ak nemáte rado sladký nákyp, skúste tento slaný. Želám dobrú chuť.