Foto: evarodna
Tento recept mi poslala sesternica. Na Morave koláč jedia so zemiakovou kašou. Nevedela som si túto kombináciu predstaviť a tak som ho upiekla. No Zobraziť celý popisTento recept mi poslala sesternica. Na Morave koláč jedia so zemiakovou kašou. Nevedela som si túto kombináciu predstaviť a tak som ho upiekla. No na moje počudovanie, (veľmi všetkým chutil) som ho piekla aj na druhý deň a hneď fotila a zaznamenávala postup pre Varecháčov. Možno sa na Vareche podobný nájde, ale určite stojí za pripomenutie, keďže je sezóna tekvíc, cukín a patizónov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 stredná cca 600 g (cukina, patizón) |
|
5 ks |
|
1/4 hrnčeka |
|
100 g strúhaný (údený) |
|
200 g |
|
3 strúčiky |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Tekvicu si očistíme a nastrúhame...
-
2
Pridáme vajíčka
-
3
...nastrúhaný syr (najlepšie údený), nadrobno nakrájaný salám alebo šunku, prelisované strúčiky cesnaku...
-
4
...pridáme všetky ostatné suroviny a zmiešame. Vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme v trúbe cca 40 min.
Diskusia k receptu