Slaný koláč so sušenými paradajkami a údeným mäsom
	        Autor receptu: matus113
	         
	        
	         Slaná pochúťka k vychladenému vínku. 
| 
 80 minútpríprava
 | 
 60 minútna 160 °C
 | 
Postup
- Sušienky si nalámeme do mixéra aj s 80 gramami masla. Rozmrvenú zmes roztlačíme na spodok tortovej formy. 
- Na masle si udusíme na kolieska nakrájaný pór a necháme vychladnúť. Nátierkové maslo dáme do misy a pridáme smotany. Postupne budeme pridávať po jednom vajíčku a všetko vyšľaháme do hustej masy. Nakoniec pridáme pór, údené mäso a sušené rajčiny. Osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme jednu polievkovú lyžicu tymiánu. 
- Zmiešanú zmes dáme na sušienkový základ a pečieme pri teplote 160 stupňov. Po 50 minútach koláč posypeme postrúhaným čedarom a dáme zapiecť na 10 minút.