Slaný koláč s tofu a horčicou (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Slaný koláč s krémovou plnkou sviežej horčicovo-kyselkavej chuti s bylinkami.

2
porcie
65 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z múky, tuku, vody a soli si vymiesime cesto, ktoré následne dáme na hodinu chladiť do chladničky.
  2. Do mixéra dáme rozmrvené tofu, citrónovú šťavu, horčicu, olej, cesnak, kurkumu, soľ a čierne korenie, vymixujeme do hladka.
  3. Cibuľku pokrájame na drobno a opražíme. Primiešame k tofu zmesi.
  4. Po hodine cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme, dáme do foriem, prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme, pečieme 10 minút.
  5. Po 10 minútach odstránime záťaž i papier na pečenie a na cesto rozotrieme plnku, obložíme paradajkami prekrojenými na polovice a posypeme bazalkou. Pečieme ešte ďalších 20 minút.
  6. Ozdobíme podľa nálady a podávame.

    Energetická hodnota (1 porcia) cca: 2 203kJ
    Bielkoviny: 21g
    Sacharidy: 45g
    Tuky: 30g