Slaný koláč s tofu a horčicou (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Slaný koláč s krémovou plnkou sviežej horčicovo-kyselkavej chuti s bylinkami.
2 porcie |
65 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky, tuku, vody a soli si vymiesime cesto, ktoré následne dáme na hodinu chladiť do chladničky.
- Do mixéra dáme rozmrvené tofu, citrónovú šťavu, horčicu, olej, cesnak, kurkumu, soľ a čierne korenie, vymixujeme do hladka.
- Cibuľku pokrájame na drobno a opražíme. Primiešame k tofu zmesi.
- Po hodine cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme, dáme do foriem, prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme, pečieme 10 minút.
- Po 10 minútach odstránime záťaž i papier na pečenie a na cesto rozotrieme plnku, obložíme paradajkami prekrojenými na polovice a posypeme bazalkou. Pečieme ešte ďalších 20 minút.
- Ozdobíme podľa nálady a podávame.
Energetická hodnota (1 porcia) cca: 2 203kJ
Bielkoviny: 21g
Sacharidy: 45g
Tuky: 30g