Slaný koláč - Internacionálny

ches - fotkaches, 1. mája 2011
Slaný koláč - Internacionálny
Foto: ches

Pri prilezitosti MS v Hokeji som si vyskusala tento slany kolac alebo niekdo ho môze nazyvat slany posuch. Ked nasi vyhraju nad Nemeckom mame co Zobraziť celý popisPri prilezitosti MS v Hokeji som si vyskusala tento slany kolac alebo niekdo ho môze nazyvat slany posuch. Ked nasi vyhraju nad Nemeckom mame co zajest od radosti a ktomu sa hodi dobre vinko ruzove alebo biele . Ked to nedokazu nasi utiahnut tak od zlosti to aj tak zjeme, lebo je to dobre a urcite aj vam bude chutit. Pritom my pomahal aj môj vnucik a dnes si aj oblece slovensky dres.

4
porcie
110 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 gr
25 gr čerstvé
3 dl
1 KL do cesta
na potretie cesta:
1 dl
150 gr
 podla chuti
1-2 PL
1 ks masny




Postup

  1. 1

    Kvasnice v malom mnozstve vlaznej vody rozmiesame a sol dame do ostatnej vody spolu zmiesame . Muku, s kvasnicami a slanou vodou zmiesame a vypracujeme cesto. Ja som to miesala v piecke na chleba.A tam je program 1.30hod. Cesto vymiesene nechame vykysnut pri izbovej teplote 1.30-2hod.

    Slaný koláč - Internacionálny - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vykysnute vypracujeme a vyvalkame na hrubku 4-5mm asi 32 priemer ako tvar pizza. Dame na plech na mäsny papier, popichame vidlickou cesto a potrieme kyslou smotanou. Asi 2 cm pasky slaninky rovnomerne poukladame a posypeme morskou solou a kminom.

    Slaný koláč - Internacionálny - obrázok 2
  3. 3

    Predhriatu trubu na 200°C, na spodnu mriesku pecieme 20 min. Tipp: Nemala by sa upiect do tmava. Nechat vychladnut. Kmin môzeme vynechat a nahradit inym korenim. Podavame biele alebo ruzove vina. Hodi sa aj v prirode k grilovacim jedlam. Praje Dobru Chut.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia