Foto: ches
Pri prilezitosti MS v Hokeji som si vyskusala tento slany kolac alebo niekdo ho môze nazyvat slany posuch. Ked nasi vyhraju nad Nemeckom mame co Zobraziť celý popisPri prilezitosti MS v Hokeji som si vyskusala tento slany kolac alebo niekdo ho môze nazyvat slany posuch. Ked nasi vyhraju nad Nemeckom mame co zajest od radosti a ktomu sa hodi dobre vinko ruzove alebo biele . Ked to nedokazu nasi utiahnut tak od zlosti to aj tak zjeme, lebo je to dobre a urcite aj vam bude chutit. Pritom my pomahal aj môj vnucik a dnes si aj oblece slovensky dres.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 gr |
|
25 gr čerstvé |
|
3 dl |
|
1 KL do cesta |
|
na potretie cesta: | |
1 dl |
|
150 gr |
|
podla chuti |
|
1-2 PL |
|
1 ks masny |
|
Postup
-
1
Kvasnice v malom mnozstve vlaznej vody rozmiesame a sol dame do ostatnej vody spolu zmiesame . Muku, s kvasnicami a slanou vodou zmiesame a vypracujeme cesto. Ja som to miesala v piecke na chleba.A tam je program 1.30hod. Cesto vymiesene nechame vykysnut pri izbovej teplote 1.30-2hod.
-
2
Cesto vykysnute vypracujeme a vyvalkame na hrubku 4-5mm asi 32 priemer ako tvar pizza. Dame na plech na mäsny papier, popichame vidlickou cesto a potrieme kyslou smotanou. Asi 2 cm pasky slaninky rovnomerne poukladame a posypeme morskou solou a kminom.
-
3
Predhriatu trubu na 200°C, na spodnu mriesku pecieme 20 min. Tipp: Nemala by sa upiect do tmava. Nechat vychladnut. Kmin môzeme vynechat a nahradit inym korenim. Podavame biele alebo ruzove vina. Hodi sa aj v prirode k grilovacim jedlam. Praje Dobru Chut.
Diskusia k receptu