Slaný koláč - Internacionálny
Autor receptu: ches
Pri prilezitosti MS v Hokeji som si vyskusala tento slany kolac alebo niekdo ho môze
nazyvat slany posuch.
Ked nasi vyhraju nad Nemeckom mame co zajest od radosti a ktomu sa hodi dobre
vinko ruzove alebo biele .
Ked to nedokazu nasi utiahnut tak od zlosti to aj tak zjeme, lebo je to dobre a urcite aj
vam bude chutit.
Pritom my pomahal aj môj vnucik a dnes si aj oblece slovensky dres.
4 porcie |
110 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Kvasnice v malom mnozstve vlaznej vody rozmiesame a sol dame do ostatnej vody spolu
zmiesame .
Muku, s kvasnicami a slanou vodou zmiesame a vypracujeme cesto.
Ja som to miesala v piecke na chleba.A tam je program 1.30hod.
Cesto vymiesene nechame vykysnut pri izbovej teplote 1.30-2hod.
- Cesto vykysnute vypracujeme a vyvalkame na hrubku 4-5mm asi 32 priemer ako tvar pizza.
Dame na plech na mäsny papier, popichame vidlickou cesto a potrieme kyslou smotanou.
Asi 2 cm pasky slaninky rovnomerne poukladame a posypeme morskou solou a kminom.
- Predhriatu trubu na 200°C, na spodnu mriesku pecieme 20 min.
Tipp: Nemala by sa upiect do tmava.
Nechat vychladnut.
Kmin môzeme vynechat a nahradit inym korenim.
Podavame biele alebo ruzove vina.
Hodi sa aj v prirode k grilovacim jedlam.
Praje Dobru Chut.