Slaninový kvet

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
180 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Do vlažnej vody pridáme cukor, droždie, trochu hladkej múky a necháme nakysnúť. Po nakysnutí pridáme zvyšok hladkej múky, soľ, olivový olej a zamiesime cesto. Cesto miešame 25–30 minút a potom necháme vykysnúť.
  2. Plnku tvoria paradajky, mozzarella, slanina, oregano a soľ. Cesto rozdelíme na veľkú a menšiu časť. Veľkú časť rozdelíme na 4 bochníky a vyvaľkáme na kruhové pláty, každú natrieme plnkou, poskladáme na seba, posledný plát nenatierame a necháme širšie okraje, aby sa cesto dalo zahnúť.
  3. Na plechu narežeme ako pizzu od stredu, ale kraje necháme spojené 5 cm od okraja. Otvoríme od stredu ako lupienky. Menšiu časť cesta tiež rozdelíme na 4 bochníky, vyvaľkáme na 16 cm, plníme ako veľkú časť, musíme však dať pozor, aby sa zmestili do stredu kvetu. Nakrájame ich od stredu von, ale kraje necháme spojené 3 cm od okraja. Otvoríme ako lupienky. Musíme dať pozor, aby boli striedavo nakrájané medzi vonkajšími lupienkami. Potrieme vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 °C.