Slaninové závitky plnené hlávkovým šalátom fotorecept
Foto: kukulienka71
Prehriali nás v tomto upršanom čase. Nápad je zo stránky Florentýny Zatloukalovej Kuchařka pro dceru.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Predlohu som si upravila v surovinách a postupe podľa vlastného uváženia. Hlávkový šalát rozobratý na listy som dôkladne umyla a nechala odkvapkať. Mrkvu a hlivu som pokrájala na malé kúsky, na troche oleja som ju opekala spolu s rascou, osolila a mierne podliala vodou, zakryté pomaly dusila.
-
2
Dva z časti prekryté plátky slaniny som položila na dosku, list šalátu poskrúcala v dlani do batôžka, zakrútila do slaniny a upevnila špáradlami.
-
3
Závitky som z každej strany opiekla na olejom vymazanej rozohriatej panvici. Radšej pomaly a obracať, slanina má tendenciu prilepiť sa.
-
4
Medzičasom treba sledovať aj mrkvu s hlivou, miešať a prípadne doplniť tekutinu, ak sa odparila. Keď už zmäkla, presunieme ju k opečeným závitkom, šťava uvoľní výpek po slanine a skvele sa ochutí. Nechala som celé prevrieť a oheň som zhasla.
-
5
Šalát ostal vo vnútri trocha chrumkavý, celé to bolo šľavnaté a vynikli všetky chute, ktoré som použila. Ako prílohu odporúčam čerstvé pečivo alebo zemiaky v akejkoľvek úprave.
skúšaš..skúšam..skúšame..dobre že ťa tu máme..:-)
hliva..slanina a šalát k tomu..dobrá chuť do domu..
hliva nám už na pníkoch nerastie..zato zimný šalát prežil..mal šťastie..
stále sa tu lepšíte - vo vareškovaní i fotografovaní..mne je dobre s vami..:-)
@bembo , pevne verím, že sa dostane do tej kategórie, ďakujem ti:-)
@radost , tvoje veršíky mi vždy vyčaria úsmev, je v nich veľa láskavosti, ďakujem aj ja, že ťa máme:-)
@kecemis , dobrý nápad na grilovanie, ale špáradlá by som namočila do vody pred použitím
Ďakujem vám obom
páči sa mi kombinácia zeleniny s tou slaninkou, osviežujúce, vyvážené dekoratívne a ľahké jedlo, ktoré príjemne prekvapí a zasýti. :-)))
jednoznačne *****