Slaninové závitky plnené hlávkovým šalátom (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Prehriali nás v tomto upršanom čase. Nápad je zo stránky Florentýny Zatloukalovej
Kuchařka pro dceru.
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Predlohu som si upravila v surovinách a postupe podľa vlastného uváženia.
Hlávkový šalát rozobratý na listy som dôkladne umyla a nechala odkvapkať. Mrkvu a hlivu som pokrájala na malé kúsky, na troche oleja som ju opekala spolu s rascou, osolila a mierne podliala vodou, zakryté pomaly dusila.
- Dva z časti prekryté plátky slaniny som položila na dosku, list šalátu poskrúcala v dlani do batôžka, zakrútila do slaniny a upevnila špáradlami.
- Závitky som z každej strany opiekla na olejom vymazanej rozohriatej panvici. Radšej pomaly a obracať, slanina má tendenciu prilepiť sa.
- Medzičasom treba sledovať aj mrkvu s hlivou, miešať a prípadne doplniť tekutinu, ak sa odparila.
Keď už zmäkla, presunieme ju k opečeným závitkom, šťava uvoľní výpek po slanine a skvele sa ochutí. Nechala som celé prevrieť a oheň som zhasla.
- Šalát ostal vo vnútri trocha chrumkavý, celé to bolo šľavnaté a vynikli všetky chute, ktoré som použila. Ako prílohu odporúčam čerstvé pečivo alebo zemiaky v akejkoľvek úprave.