Slané trojuholníčky (vegan)
Autor receptu: veganvidya
Toto jednoduché celozrnné kysnuté cesto sme už plnili kadečím. V závere receptu sú ďalšie možnosti.
30 porcií |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Do misy dáme najprv suché suroviny a poriadne ich premiešame. Teplú vodu zmiešame s olejom a postupne ju zapracúvame do suchých surovín - najprv vareškou, potom rukami. Ešte chvíľu rukami miesime. Cesto dáme do misy, ktorú sme vytreli olejom, prikryjeme a necháme kysnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku - vymiešame sojakrém s lahôdkovým droždím, orechami a bazalkou. Plnku si rozdelíme tak, aby sme mali dosť na plnenie rolády a aj na potretie.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Každú rozvaľkáme natenko do tvaru cca oválu. Ten natrieme plnkou, urobíme roládu. Roládu potrieme tiež plnkou, ale len trošku a posypeme sezamom. Potom ju pokrájame na trojuholníky. To isté urobíme aj s druhou polovicou cesta.
- Pečieme asi 20 minút pri 190 C.
- Ďalšie možnosti plnky (ktoré treba samozrejme vhodne dochutiť):
* paradajkový pretlak s olivami
* paradajkový pretlak s dusenými hubami
* dusené huby
* dusené huby so špenátom
* údené tofu/tempeh s olejom.
Posypať možno bylinkami alebo rôznymi semienkami.