Slané trojuholníčky (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Toto jednoduché celozrnné kysnuté cesto sme už plnili kadečím. V závere receptu sú ďalšie možnosti.

30
porcií
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme najprv suché suroviny a poriadne ich premiešame. Teplú vodu zmiešame s olejom a postupne ju zapracúvame do suchých surovín - najprv vareškou, potom rukami. Ešte chvíľu rukami miesime. Cesto dáme do misy, ktorú sme vytreli olejom, prikryjeme a necháme kysnúť.
  2. Medzitým si pripravíme plnku - vymiešame sojakrém s lahôdkovým droždím, orechami a bazalkou. Plnku si rozdelíme tak, aby sme mali dosť na plnenie rolády a aj na potretie.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Každú rozvaľkáme natenko do tvaru cca oválu. Ten natrieme plnkou, urobíme roládu. Roládu potrieme tiež plnkou, ale len trošku a posypeme sezamom. Potom ju pokrájame na trojuholníky. To isté urobíme aj s druhou polovicou cesta.
  4. Pečieme asi 20 minút pri 190 C.
  5. Ďalšie možnosti plnky (ktoré treba samozrejme vhodne dochutiť): * paradajkový pretlak s olivami * paradajkový pretlak s dusenými hubami * dusené huby * dusené huby so špenátom * údené tofu/tempeh s olejom. Posypať možno bylinkami alebo rôznymi semienkami.