Slané slimáky (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Toto je veľmi dobré slané pečivo.
Postup
- Pripravíme si suroviny
- Urobíme si cesto dobre ho vypracujeme a dáme na 1 hodinu do chladničky
- Pokiaľ sa nám cesto chladí urobíme si náplň tiež všetky prísady dobre vymiešame.Ja som nemala syrokrém dve kocky tak som dala aj Ementaler trojuholníky 2 ks.
Náplň si rozdelíme na štyri časti.
- Po hodine cesto vyberieme s chladničky a tiež si rozdelíme na štyri časti.
- Vyvalkáme na oddĺžnik.
- Rozotrieme náplň.
- Zvinieme ako roládu a tak opakujeme štyri krát.Rolády dáme na tácku a necháme 24 hodín odpočinúť. Ale ja som to robila večer a ráno som už piekla čiže stačí aj od večera do rána.
- Na druhý deň nakrájame na 1/2 cm.kolieska potrieme vajíčkom a dáme piecť.
- Pečieme asi 20-25 minút v predhriatej rúre.Každý ale musí vedieť a sledovať ako mu rúra pečie. Ja mám teplovzdušnú.