Slané slimáky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Toto je veľmi dobré slané pečivo.

20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny
  2. Urobíme si cesto dobre ho vypracujeme a dáme na 1 hodinu do chladničky
  3. Pokiaľ sa nám cesto chladí urobíme si náplň tiež všetky prísady dobre vymiešame.Ja som nemala syrokrém dve kocky tak som dala aj Ementaler trojuholníky 2 ks. Náplň si rozdelíme na štyri časti.
  4. Po hodine cesto vyberieme s chladničky a tiež si rozdelíme na štyri časti.
  5. Vyvalkáme na oddĺžnik.
  6. Rozotrieme náplň.
  7. Zvinieme ako roládu a tak opakujeme štyri krát.Rolády dáme na tácku a necháme 24 hodín odpočinúť. Ale ja som to robila večer a ráno som už piekla čiže stačí aj od večera do rána.
  8. Na druhý deň nakrájame na 1/2 cm.kolieska potrieme vajíčkom a dáme piecť.
  9. Pečieme asi 20-25 minút v predhriatej rúre.Každý ale musí vedieť a sledovať ako mu rúra pečie. Ja mám teplovzdušnú.