Slané pečivo

stevca - fotkastevca, 7. januára 2013
Slané pečivo
Foto: stevca

tak a toto sa pravidelne u nás pečie a ešte za tepla konzumuje - vtesdy je to totiž najlepšie takže musím skrývať, aby sa Zobraziť celý popistak a toto sa pravidelne u nás pečie a ešte za tepla konzumuje - vtesdy je to totiž najlepšie takže musím skrývať, aby sa ušlo na stôl

30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

1000 g
3 ks
 na posypanie lopáru




Postup

  1. 1

    na sezamové tyčinky si rozvalkáme cesto, dáme na papir na pečenie, potrieme vajíčkom, radielkom nakrájame na pásiky, posypeme sezamovými semiačkami, resp. makom, rascou, solou - kto čo má rád

  2. 2

    na slimáčikov si rozvalkáme cesto, potirime kečupom, naukladáme šunku alebo inú saláme, klobásku podla chuti a stočíme do valčeka, nakrájame na kolieska, ktoré uložíme na papier na pečenie, na každé koliesko dáme pár zrniečok kukurice a hrášku a posypeme najemno postrúhaným syrom a dáme piecť.

Diskusia k receptu

merylin
Musia byť naozaj chutné, pekne to vyzerá.Už ho aj ukladám receptík.
22265_1443639739 - profilový obrázok
jzv
jzv
Vypadajú pekne,ale ja lístkové cesto nekupujem mám osvedčený recept.
Hladká múka špec.11 PL kopcovitých,125g masla,1,5dcl mlieka štipka soli,
zmiešame suroviny vytvarujeme 4 cestíčka 1 hod.necháme postáť a robíme výborné štrúdle,rohlíčky,tyčinky a rôzne.Z cestom sa výborne pracuje,mám to odskúšané :-)) Vierka
stevca
jzv, a cesto vyťahuješ ručne alebo rozvalkáš? u nás starká vyťahovala ručne no ja na to niesom, radšej si ho kúpim, ale tvoj receptík by som vyskúšala - predsa domáce je len domáce....
evanaaa
Neviem, ale lístkové cesto sa nevyťahuje ako štrudlové, a do toho pravého sa balí ešte jedno, tukové a to sa trikrát prekladá, ale toto ja asi rýchlejšia a jednoduchšia varianta, tiež iste dobrá ( od @jzv ).
stevca
@jzv
jáj ahá to som si pomýlila, diki za radu, určite vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia