Slané pečivo - vegetky

piktopko - bez fotkypiktopko, 28. mája 2014

Tento recept som našla u babiny, je velmi dobrý :)

25 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

45 dkg
25 dkg (hera,palmarín,maslo)
1 ČL
2 ČL
1 ČL
2 dcl
25 dkg (tuk)
20 dkg
1 ČL
2 ČL




Postup

  1. 1

    (od pol. múky po mlieko=cesto, od masla po vegetu= plnka .. nedalo sa to napísať do surovín prepáčte) Z uvedených prísad vypracujeme jemné vláčne cesto ktoré rozdelíme na 6 rovnykých bochníkov a dáme ich odležať na hodinu do chladničky.

  2. 2

    Do zmäknutého masla pridáme postrúhaný syr, papriku,vegetu, a dobre vymiešame.

  3. 3

    Každý bochník natenko rozvaľkáme, potrieme plnkou, stočíme ako roládu a necháme v chlade tuhnúť 24 hodín. Rolády pokrájame na 1/2 cm plátky, poukladáme na suchý plech (ďalej od seba) a upečieme. Dúfam že sa vám to podarí a budem rada keď mi do komentu šupnete svoj názor.. :) Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

safran
Tvoj prvý recept? píše sa to takto:
do prvého riadku napíš slovo cesto: (aj s dvojbodkou)
pokračuj v ďalších riadkoch všetky suroviny na cesto,
do najbližšieho riadku samostatne iba slovo plnka: aj s dvojbodkou
pokračuješ všetky suroviny
nech sa páči, vieš si svoj recept upraviť :-)
1x braxi
cesminaz
@piktopko ..poznam tento recept,je naozaj skvely ;-) ..ja ho mam z casopisu Zivot,este davnejsie od mojej mami.Uz nie raz som robila vegetky a mozem povedat,ze su super! Ked das dotoho namiesto sladkej papriky stiplavu,tak to bude take super pikantne ;-P Chutia ako chipsy..su sice plne tuku,ale couz..raz zacas.. ;-)
denyany
Si mi pripomenula moje študentské roky. Vtedy na internát nosila jedna spolužiačka takéto vegetky. Boli by sme zjedli aj klince, čo tam po obsahu tuku!:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia