Slané muffiny
Slané muffiny so syrom a s olivami bez lepku
Autor receptu: novalim
Je tu leto a recept na slané muffiny s olivami a so syrom sa vám určite zíde. Je to super praktické piknikové jedlo, ktoré si zabalíte do
krabičky a môžete sa vybrať na výlet.* A keď prejdete kus cesty a zažiada sa vám trochu sa posilniť, ako keby ste našli. Vyskúšajte
náš recept, ktorý chutí malým aj veľkým.
6 ks porcií |
15 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- Táto dávka vystačí na 6 muffinov. Ak máte formu na 12 muffiniek, odporúčame zdvojnásobiť dávku jednotlivých surovín.
Vo väčšej mise zmiešame bezlepkovú múku, kypriaci prášok, soľ, korenie a sušené bylinky. V druhej miske metličkou zmiešame mlieko, jogurt, vajce, olej a prelisovaný cesnak.
- Tekutú zmes prilejeme k suchej a spolu jemne premiešame. Pridáme na kolieska nakrájané olivy (časť z nich si odložíme na zdobenie muffinov), nastrúhaný čedar a nadrobenú fetu.
- Do formy na muffiny dáme papierové košíčky a do nich porozdeľujeme cesto. Ozdobíme zvyšnými olivami a dáme piecť do rúry na 200 °C na približne 20-25 minút. Muffiny sú hotové, keď do stredu zapichnutá špajľa vyjde suchá. Ak chceme mať muffiny obzvlášť zlatavé, 2-3 minúty pred dopečením ich potrieme olivovým olejom. Po upečení necháme vychladnúť.