Slané muffiny

Slané muffiny so syrom a s olivami bez lepku

Autor receptu: novalim

Je tu leto a recept na slané muffiny s olivami a so syrom sa vám určite zíde. Je to super praktické piknikové jedlo, ktoré si zabalíte do krabičky a môžete sa vybrať na výlet.* A keď prejdete kus cesty a zažiada sa vám trochu sa posilniť, ako keby ste našli. Vyskúšajte náš recept, ktorý chutí malým aj veľkým.

6 ks
porcií
15 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Táto dávka vystačí na 6 muffinov. Ak máte formu na 12 muffiniek, odporúčame zdvojnásobiť dávku jednotlivých surovín. Vo väčšej mise zmiešame bezlepkovú múku, kypriaci prášok, soľ, korenie a sušené bylinky. V druhej miske metličkou zmiešame mlieko, jogurt, vajce, olej a prelisovaný cesnak.
  2. Tekutú zmes prilejeme k suchej a spolu jemne premiešame. Pridáme na kolieska nakrájané olivy (časť z nich si odložíme na zdobenie muffinov), nastrúhaný čedar a nadrobenú fetu.
  3. Do formy na muffiny dáme papierové košíčky a do nich porozdeľujeme cesto. Ozdobíme zvyšnými olivami a dáme piecť do rúry na 200 °C na približne 20-25 minút. Muffiny sú hotové, keď do stredu zapichnutá špajľa vyjde suchá. Ak chceme mať muffiny obzvlášť zlatavé, 2-3 minúty pred dopečením ich potrieme olivovým olejom. Po upečení necháme vychladnúť.