Foto: bibia1
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kvások - do vlažného mlieka dáme kocku cukru a rozdrvené droždie a necháme nakysnúť. Keď je kvások napučaný, pridáme do 400 g polohrubej múky.
-
2
K múke pridáme soľ, olej, a vypracujeme hladké cesto. Ak treba, dosýpame hladkú múku. Cesto necháme nakysnúť na teplom mieste.
-
3
Nakysnuté cesto si rozdelíme na polovicu. Každú polovicu rozvaľkáme do tvaru kruhu, rozkrojíme na osminky. Na jedny osminky natrieme kečup.
-
4
Na ďalšie osminky natrieme plnku, ktorú si pripravíme takto: rozmiešame bambino s pretlačeným cesnakom, vegetou a oreganom.
-
5
Každú osminku zvinieme od širokého kraja k úzkemu a vytvoríme croisanty.
-
6
Croisanty natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nastrúhaným syrom.
-
7
Po 15 minútach vytiahneme z rúry, sú krásne zlatavé, necháme vychladnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť.
@akeber ty si rýchla, som rada, že chutilo - tu je veľa možností, čo dať do vnútra, my sme tie kečupové dnes dojedli k polievke :)
ďakujem za pochvalu, vážim si to