Slané croisanty fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 31. augusta 2011
Slané croisanty (fotorecept)
Foto: bibia1
16
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

400 g
100 g
100 ml
Kvások:
200 ml
1 kocka
40 g
Plnky:
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások - do vlažného mlieka dáme kocku cukru a rozdrvené droždie a necháme nakysnúť. Keď je kvások napučaný, pridáme do 400 g polohrubej múky.

    Slané croisanty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K múke pridáme soľ, olej, a vypracujeme hladké cesto. Ak treba, dosýpame hladkú múku. Cesto necháme nakysnúť na teplom mieste.

    Slané croisanty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto si rozdelíme na polovicu. Každú polovicu rozvaľkáme do tvaru kruhu, rozkrojíme na osminky. Na jedny osminky natrieme kečup.

    Slané croisanty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na ďalšie osminky natrieme plnku, ktorú si pripravíme takto: rozmiešame bambino s pretlačeným cesnakom, vegetou a oreganom.

    Slané croisanty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každú osminku zvinieme od širokého kraja k úzkemu a vytvoríme croisanty.

    Slané croisanty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Croisanty natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nastrúhaným syrom.

    Slané croisanty (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po 15 minútach vytiahneme z rúry, sú krásne zlatavé, necháme vychladnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť.

    Slané croisanty (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tinca
slané mám rada, máš ich krásne
akeber
práve som ich dorobila , ale so šunkou.......môžem potvrdiť naozaj chutné :D
bibia1
Ďakujem dievčatá
@akeber ty si rýchla, som rada, že chutilo - tu je veľa možností, čo dať do vnútra, my sme tie kečupové dnes dojedli k polievke :)
sonulienka
to určite vyskúšam sú prekrásne a určite aj výborné zase niečo pre nás ukladám do KK
tatranka
Pekné kroasanty.Týchto drobizgov slaných nikdy nie je dosť na posedení.Ukladám do kk.
ketty3811
tie su krásne,si šikovná.Škoda,že ja mám iba ten tanier,bez croisantov.:-))
etulik
Vyzerajú úžasne, ukladám a určite vyskúšam......:-)
babi
toto je veľmi vďačný recept robievam s pôznymi plnkami - syrové ,mäsové, šunkové, zeleninové....stačí fantázia a odvaha kombinovať
kata50
Tieto plnené rožteky, sú naozaj veľmi vďačné pohostenie.
jerica
@bibia1ej či sú krásne , ja by som aj bez plnky , receptík si ukladám , určite sa zíde :-))
cica2
wau, tie sa ti krásne vydarili, teraz by som si aj dala:)
bibia1
nech sa páči :)
ďakujem za pochvalu, vážim si to
anina43
ľahunké cesto, my máme radi bryndzu, tak s bryndzou, alebo natrieť maslom a posypať Nivou či str. úd. syrom, sú krásne upečené, hneď by som si dala , ukladám do KK, dik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia