Slané croisanty (fotorecept)
Autor receptu: bibia1
16 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 220 °C |
Postup- Pripravíme si kvások - do vlažného mlieka dáme kocku cukru a rozdrvené droždie a necháme nakysnúť. Keď je kvások napučaný, pridáme do 400 g polohrubej múky.
- K múke pridáme soľ, olej, a vypracujeme hladké cesto. Ak treba, dosýpame hladkú múku. Cesto necháme nakysnúť na teplom mieste.
- Nakysnuté cesto si rozdelíme na polovicu. Každú polovicu rozvaľkáme do tvaru kruhu, rozkrojíme na osminky. Na jedny osminky natrieme kečup.
- Na ďalšie osminky natrieme plnku, ktorú si pripravíme takto: rozmiešame bambino s pretlačeným cesnakom, vegetou a oreganom.
- Každú osminku zvinieme od širokého kraja k úzkemu a vytvoríme croisanty.
- Croisanty natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nastrúhaným syrom.
- Po 15 minútach vytiahneme z rúry, sú krásne zlatavé, necháme vychladnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť.
|