Slané croisanty (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

16
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Postup

  1. Pripravíme si kvások - do vlažného mlieka dáme kocku cukru a rozdrvené droždie a necháme nakysnúť. Keď je kvások napučaný, pridáme do 400 g polohrubej múky.
  2. K múke pridáme soľ, olej, a vypracujeme hladké cesto. Ak treba, dosýpame hladkú múku. Cesto necháme nakysnúť na teplom mieste.
  3. Nakysnuté cesto si rozdelíme na polovicu. Každú polovicu rozvaľkáme do tvaru kruhu, rozkrojíme na osminky. Na jedny osminky natrieme kečup.
  4. Na ďalšie osminky natrieme plnku, ktorú si pripravíme takto: rozmiešame bambino s pretlačeným cesnakom, vegetou a oreganom.
  5. Každú osminku zvinieme od širokého kraja k úzkemu a vytvoríme croisanty.
  6. Croisanty natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nastrúhaným syrom.
  7. Po 15 minútach vytiahneme z rúry, sú krásne zlatavé, necháme vychladnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť.