Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept)
Autor receptu: padr
Ďalšia moja inšpirácia z talianskej kuchyne, ideálne ako ľahká rodinná večera.
Postup
- Cesto :všetko vymiešame ,rozdelíme na polovicu a necháme kysnúť cca 1 hodinu
- plnka: pokrájanú cibuľu a cesnak dáme smažiť, medzi tým olúpeme a nakrájame na malé kocky baklažány, keď je cibuľa usmažená pridáme baklažán, osolíme a okoreníme a dusíme do polomäkka.
- potom pridáme pokrájané cherry paradajky, prehrejeme a odstavíme.
- vykysnuté cesto vyváľame na veľkosť cca 60 x 40 cm , potrieme polovicou plnky a pridáme 125 g na kúsky pokrájanej mozzarelly
- stočíme
- nakrájame na 3-4 cm veľké kúsky a uložíme do tortovej formy a necháme kysnúť.
- zopakujeme aj s druhou polovicou cesta
- pred pečením potrieme rozšlahaným vajcom, a pečieme pri cca 180 stupňoch.
- dobrú chuť