Slaná štrúdľa

bandes - fotkabandes, 22. januára 2013
Slaná štrúdľa
Foto: bandes

Jednoduché pivové cesto s ktorým sa výborne pracuje. Možno použiť aj na sladkú štrúdlu.

30 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
200 ml
0,5 kg
1 KL
200 g
200 g
150 g
150 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto. Uvedená dávka je na 4 štrúdle. Zmiešame múku, Heru, 2 dcl piva a malú lyžičku soli. Nechávam asi 15 minút odstáť v chladničke, lepšie sa mi s ním potom pracuje.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 4 ks a každý zvlášť vyvaľkáme. Na podložku netraba vôbec používať múku, cesto sa nelepí a výborne sa s ním pracuje.

  3. 3

    Na vyvaľkané cesto uložíme šunku, potrieme jemne horčicou, uložíme plátky tvrdého syra (je možné použiť aj strúhaný syr) na záver pridáme kukuricu alebo huby, ktoré sme si predtým udusili.

  4. 4

    Zavinieme do štrúdle, uložíme na plech kde sme si pripravili papier na pečenie, potrieme vajíčkom, poprepichujeme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Diskusia k receptu

francuzska1
fiiiiiiha, pivove cesto som este neskusala, ukladam a coskoro vyskusam;-) dik za receptik
maggie
Vyzera to super urcite vyskusam cez vikend, hlavne ma laka, ze pivove cesto a nelepi sa. Dakujem.
denyany
s pivom som cesto ešte nerobila, ale keď píšeš, ako sa s ním dobre pracuje, tak ho vyskúšam. podobnú štrúdľu robievam z lístkového cesta, tak vyskúšam teraz z pivového a porovnám.
používateľ nemá avatar
val
val
Vyzera to byť celkom ľahke, takže ideme skúšať...:-)
mracik9
Krásna a určite dobrá,veď sú tam samé dobrotky :))
bandes
Ja som tiež robievala z lístkového cesta, ale toto mi chutí viac, lepšie sa mi s ním pracuje a hlavne si ho pripravím sama, takže viem čo v ňom je :)
marijanka712
tá štrudla vypadá super to cesto vypadá také chrumkavé ja si ju viem predstaviť aj na sladko a myslím si aby bol v rodine klud 2 na sladko a 2 na slano cesto vypadá super zistila som, že to pivo robí zázraky aj v kysnutom ceste tak ho nadlahčí ja som to v poslednom čase vyskúšala viackrát a fakt je to bomba
jucika
Ja robím štrúdľu zásadne z tohto cesta - skutočne sa s ním veľmi dobre pracuje, nelepí sa a ani netrhá. Zatiaľ som robila len sladkú verziu - makovo-višňovú alebo mokovú s hroznom, jablkovú a tvarohovú. Moja verzia na cesto je: Cera - 125 g, 16 polievkových lyžíc piva a 300 g hladkej múky špeciál, štipka soli - delím na dve - tri časti a potieram rozpusteným maslom.
ejmy911
Robievam taku istu je vyborna a kedže moja polovička to vraj nemusi,tak je cela moja hihi vždy sa jej prejem :)))))
cuvi
Toto cesto poznám,je výborné aj na jablkovú štrúdlu,ja používam ceru,no vyskúšam aj Heru.Takže potvrdzujem a odporúčam.
tedyka
No vyzerá to perfektne.Už chýba ho len vyskúšať-
katkadca
Robila som, naozaj sa s cestom výborne pracuje, moje odpočívalo dokonca celú noc a zrejme mu to len prospelo :) Plnila som nivou a olivami, tiež mňam, ďakujem za receptík.
1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia