Slaná štrúdľa
Autor receptu: bandes
Jednoduché pivové cesto s ktorým sa výborne pracuje. Možno použiť aj na sladkú štrúdlu.
30 minút príprava |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si cesto. Uvedená dávka je na 4 štrúdle.
Zmiešame múku, Heru, 2 dcl piva a malú lyžičku soli. Nechávam asi 15 minút odstáť v chladničke, lepšie sa mi s ním potom pracuje.
- Cesto rozdelíme na 4 ks a každý zvlášť vyvaľkáme. Na podložku netraba vôbec používať múku, cesto sa nelepí a výborne sa s ním pracuje.
- Na vyvaľkané cesto uložíme šunku, potrieme jemne horčicou, uložíme plátky tvrdého syra (je možné použiť aj strúhaný syr) na záver pridáme kukuricu alebo huby, ktoré sme si predtým udusili.
- Zavinieme do štrúdle, uložíme na plech kde sme si pripravili papier na pečenie, potrieme vajíčkom, poprepichujeme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry.