Slaná štrúdľa

Autor receptu: bandes

Jednoduché pivové cesto s ktorým sa výborne pracuje. Možno použiť aj na sladkú štrúdlu.

30 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si cesto. Uvedená dávka je na 4 štrúdle. Zmiešame múku, Heru, 2 dcl piva a malú lyžičku soli. Nechávam asi 15 minút odstáť v chladničke, lepšie sa mi s ním potom pracuje.
  2. Cesto rozdelíme na 4 ks a každý zvlášť vyvaľkáme. Na podložku netraba vôbec používať múku, cesto sa nelepí a výborne sa s ním pracuje.
  3. Na vyvaľkané cesto uložíme šunku, potrieme jemne horčicou, uložíme plátky tvrdého syra (je možné použiť aj strúhaný syr) na záver pridáme kukuricu alebo huby, ktoré sme si predtým udusili.
  4. Zavinieme do štrúdle, uložíme na plech kde sme si pripravili papier na pečenie, potrieme vajíčkom, poprepichujeme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry.