Šľahačkové francúzske rezy

olinecka - fotkaolinecka, 22. júna 2014
Šľahačkové francúzske rezy
Foto: olinecka

Tento zakusok je skvely,ale priznavam ,že aj poriadna kaloricka bomba.

30ks
porcií
60 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 pl
50 ml
5 pl
1 bal
1 pl
Krém:
1 l
8 pl
2 bal
3 bal
7
1 pl
Šľahačkový krem:
2 bal
4 pl
100 ml
 na zdobenie




Postup

  1. 1

    Z bielkov a cukru vyšľahame tuhy sneh.Postupne pridame olej,žltky a nakoniec zľahka vmiešame muku s praškom do pečiva.Cesto rozotrieme na plech vyloženy papierom na pečenie.Ruru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15-20minut.

  2. 2

    Pripravime si krem . Väčšiu časť vody dame do hlbšej misy variť s cukrom aj vanilkami v zbytku rozhabarkujeme zlaty klas a uvarime hustu kašu.Nechame mierne vychladnúť.Do vlažnéj kaše pridame vyšľahany tuhy sneh do ktoreho sme dali 4 PL cukru.Krem rozdelime na dva rovnake časti do druhej zamiešame 1PL kakao.Natrieme najprv svetly potom tmavy krem.

  3. 3

    Na šľahačkovy krem skaramelizujeme cukor a zelejeme mliekom rozvarime a nechame vychladnúť.Do vychladenej zmesi vysypeme šľahačky a podľa navodu vyšľahame do tuha keď mame malo prilejeme mlieko podľa potreby.Na hotovy zakusok rozotrieme šľahačkovy krem a ozdobime nastruhanou čokoladou .Dobru chuť.

Diskusia k receptu

kukulienka71
@olinecka , cením si tvoju snahu, varíš a pečieš často. Len ťa chcem poprosiť, či by si mohla pridať také fotky, kde je viac vidieť samotné jedlo, prípadne pri zákuskoch trochu zboku, nech je vidieť aj rez. Je to dosť dôležité vidieť, iste nielen pre mňa, aby sme mali lepší obraz o tvojich dielach. Ďakujem za pochopenie, pekný večer prajem:-)
1x jomba




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia