Foto: olinecka
Tento zakusok je skvely,ale priznavam ,že aj poriadna kaloricka bomba.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 pl |
|
50 ml |
|
5 pl |
|
1 bal |
|
1 pl |
|
Krém: | |
1 l |
|
8 pl |
|
2 bal |
|
3 bal |
|
7 |
|
1 pl |
|
Šľahačkový krem: | |
2 bal |
|
4 pl |
|
100 ml |
|
na zdobenie |
|
Postup
-
1
Z bielkov a cukru vyšľahame tuhy sneh.Postupne pridame olej,žltky a nakoniec zľahka vmiešame muku s praškom do pečiva.Cesto rozotrieme na plech vyloženy papierom na pečenie.Ruru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15-20minut.
- 2
Pripravime si krem . Väčšiu časť vody dame do hlbšej misy variť s cukrom aj vanilkami v zbytku rozhabarkujeme zlaty klas a uvarime hustu kašu.Nechame mierne vychladnúť.Do vlažnéj kaše pridame vyšľahany tuhy sneh do ktoreho sme dali 4 PL cukru.Krem rozdelime na dva rovnake časti do druhej zamiešame 1PL kakao.Natrieme najprv svetly potom tmavy krem.
- 3
Na šľahačkovy krem skaramelizujeme cukor a zelejeme mliekom rozvarime a nechame vychladnúť.Do vychladenej zmesi vysypeme šľahačky a podľa navodu vyšľahame do tuha keď mame malo prilejeme mlieko podľa potreby.Na hotovy zakusok rozotrieme šľahačkovy krem a ozdobime nastruhanou čokoladou .Dobru chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu