Šľahačkové francúzske rezy

Autor receptu: olinecka

Tento zakusok je skvely,ale priznavam ,že aj poriadna kaloricka bomba.

30ks
porcií
60 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z bielkov a cukru vyšľahame tuhy sneh.Postupne pridame olej,žltky a nakoniec zľahka vmiešame muku s praškom do pečiva.Cesto rozotrieme na plech vyloženy papierom na pečenie.Ruru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15-20minut.
  2. Pripravime si krem . Väčšiu časť vody dame do hlbšej misy variť s cukrom aj vanilkami v zbytku rozhabarkujeme zlaty klas a uvarime hustu kašu.Nechame mierne vychladnúť.Do vlažnéj kaše pridame vyšľahany tuhy sneh do ktoreho sme dali 4 PL cukru.Krem rozdelime na dva rovnake časti do druhej zamiešame 1PL kakao.Natrieme najprv svetly potom tmavy krem.
  3. Na šľahačkovy krem skaramelizujeme cukor a zelejeme mliekom rozvarime a nechame vychladnúť.Do vychladenej zmesi vysypeme šľahačky a podľa navodu vyšľahame do tuha keď mame malo prilejeme mlieko podľa potreby.Na hotovy zakusok rozotrieme šľahačkovy krem a ozdobime nastruhanou čokoladou .Dobru chuť.