Šľahačková nepečená torta
Šľahačková nepečená torta

Šľahačková nepečená torta

simi711 - bez fotkysimi711, 3. augusta 2019
Šľahačková nepečená torta
Foto: simi711

Nepečená ovocná torta

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

3 bal.
3 ks
5 PL
2 bal.
20 g
300 g
1 bal.
1 bal.
2 šálky
150 ml
Na vrch:
1 ks
100 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Uvariť kávu, osladiť podľa chuti. Možno pridať aj rumovú arómu. Okrúhlu otváraciu formu vystlať fóliou. Na dno uložiť okrúhle piškóty namáčané v káve. Po bokoch dať podlhovasté piškóty prekrojené podľa výšky formy. Na dno dať ovocie. Môže byť jeden druh alebo aj viac druhov podľa chuti.

  2. 2

    Želatínu namočiť do studenej vody podľa návodu. Žĺtky vyšľahať s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom. Postupne pridať mlieko a zamiešať, dať napučanú želatínu a dať na sporák kým sa rozpustí želatína. Stále miešať. Nesmie sa to variť. Zmes nechať vychladnúť a postupne zmiešať s vyšľahanou šľahačkou. Vyliať na ovocie. Dať do chladničky stuhnúť.

  3. 3

    Rozpustiť čokoládu, nechať vychladnúť. Vyšľahať mascarpone so šľahačkou a pridať čokoládu. Nastriekať na tortu, ozdobiť ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia