Šľahačková nepečená torta
Nepečená ovocná torta
porcií
príprava
Suroviny
3 bal. |
|
3 ks |
|
5 PL |
|
2 bal. |
|
20 g |
|
300 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 šálky |
|
150 ml |
|
Na vrch: | |
1 ks |
|
100 g |
|
200 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Uvariť kávu, osladiť podľa chuti. Možno pridať aj rumovú arómu. Okrúhlu otváraciu formu vystlať fóliou. Na dno uložiť okrúhle piškóty namáčané v káve. Po bokoch dať podlhovasté piškóty prekrojené podľa výšky formy. Na dno dať ovocie. Môže byť jeden druh alebo aj viac druhov podľa chuti.
- 2
Želatínu namočiť do studenej vody podľa návodu. Žĺtky vyšľahať s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom. Postupne pridať mlieko a zamiešať, dať napučanú želatínu a dať na sporák kým sa rozpustí želatína. Stále miešať. Nesmie sa to variť. Zmes nechať vychladnúť a postupne zmiešať s vyšľahanou šľahačkou. Vyliať na ovocie. Dať do chladničky stuhnúť.
- 3
Rozpustiť čokoládu, nechať vychladnúť. Vyšľahať mascarpone so šľahačkou a pridať čokoládu. Nastriekať na tortu, ozdobiť ovocím.
Tiež nepečená torta:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu