Šľahačková nepečená torta
Foto: simi711
Nepečená ovocná torta
porcií
príprava
Postup
-
1
Uvariť kávu, osladiť podľa chuti. Možno pridať aj rumovú arómu. Okrúhlu otváraciu formu vystlať fóliou. Na dno uložiť okrúhle piškóty namáčané v káve. Po bokoch dať podlhovasté piškóty prekrojené podľa výšky formy. Na dno dať ovocie. Môže byť jeden druh alebo aj viac druhov podľa chuti.
- 2
Želatínu namočiť do studenej vody podľa návodu. Žĺtky vyšľahať s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom. Postupne pridať mlieko a zamiešať, dať napučanú želatínu a dať na sporák kým sa rozpustí želatína. Stále miešať. Nesmie sa to variť. Zmes nechať vychladnúť a postupne zmiešať s vyšľahanou šľahačkou. Vyliať na ovocie. Dať do chladničky stuhnúť.
- 3
Rozpustiť čokoládu, nechať vychladnúť. Vyšľahať mascarpone so šľahačkou a pridať čokoládu. Nastriekať na tortu, ozdobiť ovocím.
Tiež nepečená torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu