Sladký toast
Sladký toast vo vajíčku
Autor receptu: redakcia
Bagetky
namočené vo vajciach
sme obaľovali v ovsených vločkách, aby sme pridali zdravú surovinu. Nie je to však nevyhnutné. Pri servírovaní sme k nim pridali hustý grécky jogurt, ktorý sa fantasticky hodí k sladkým
plátkom.
Postup
- Vo väčšej mise rozmiešame vajcia so smotanou, s cukrom a vanilkovým extraktom. Do inej misky pripravíme vločky na obaľovanie.
- Plátky bagety ponoríme do vaječnej zmesi a necháme ich chvíľu nasiaknuť tekutinou. Medzitým na veľkej panvici rozpustíme maslo.
- Namočené plátky bagety vyberieme, necháme ich mierne odkvapkať a obalíme v ovsených vločkách. Vložíme ich do panvice s rozpusteným maslom a na miernom ohni smažíme dozlatista z oboch strán.
- Toasty rozdelíme na taniere, jemne ich posypeme škoricou a dozdobíme čerstvým ovocím. Podľa chuti pocukrujeme a podávame s bielym jogurtom. Môžeme doplniť napríklad malinovým džemom.