Sladký toast

Sladký toast vo vajíčku

Autor receptu: redakcia

Bagetky namočené vo vajciach sme obaľovali v ovsených vločkách, aby sme pridali zdravú surovinu. Nie je to však nevyhnutné. Pri servírovaní sme k nim pridali hustý grécky jogurt, ktorý sa fantasticky hodí k sladkým plátkom.

3
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Vo väčšej mise rozmiešame vajcia so smotanou, s cukrom a vanilkovým extraktom. Do inej misky pripravíme vločky na obaľovanie.
  2. Plátky bagety ponoríme do vaječnej zmesi a necháme ich chvíľu nasiaknuť tekutinou. Medzitým na veľkej panvici rozpustíme maslo.
  3. Namočené plátky bagety vyberieme, necháme ich mierne odkvapkať a obalíme v ovsených vločkách. Vložíme ich do panvice s rozpusteným maslom a na miernom ohni smažíme dozlatista z oboch strán.
  4. Toasty rozdelíme na taniere, jemne ich posypeme škoricou a dozdobíme čerstvým ovocím. Podľa chuti pocukrujeme a podávame s bielym jogurtom. Môžeme doplniť napríklad malinovým džemom.