Sladký camembert

Autor receptu: sandraviglasova

Camembert robím buď grilovaný s brusnicovou omáčkou a pečenými baby zemiakmi alebo takto. Táto príprava mi šmakuje ale viac :-)

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Syr prekrojíme na dve polky, aby sme mali dve kolieska. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Potrieme medom. Ja dávam tak do stredu, pretože sa aj tak roztečie.
  3. Rúru vyhrievame len zvrchu ("grill"). Keď je vyhriata, vložím do nej syr a zapekám 10 minút.
  4. Kým sa pripravuje syr, premyjem si rukolu, pokvapkám olivovým olejom a premiešam so slnečnicovými alebo sezamovými semienkami.
  5. Hotový syr uložím na tanier, vedľa neho šupnem šalát a podávam s chlebom. Zapíjame ako inak pivom :-) Tak nech Vám chutí :-)