Foto: slnecnicovka
Tento recept som objavila vo veľkonočnej prílohe časopisu Plus 7 dní. Názov receptu aj postup je originál ale keďže som si zadovážila nové vykrajovačky, Zobraziť celý popisTento recept som objavila vo veľkonočnej prílohe časopisu Plus 7 dní. Názov receptu aj postup je originál ale keďže som si zadovážila nové vykrajovačky, skúsila som aj iné veľkonočné motívy.
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
100 g |
|
70 g |
|
150 g |
|
2 ks |
|
Na zdobenie: | |
50 - 100 g |
|
Plnka: | |
50 g |
|
50 g |
|
200 g |
|
1 PL |
|
Citrónová poleva: | |
250 g |
|
1 PL |
|
2 - 3 PL |
|
|
Postup
-
1
Preosiatu múku zmiešame s cukrom a orieškami. Pridáme pokrájaný studený tuk, žĺtky a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať aspoň dve hodiny v chlade.
- 2
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm a vykrojíme vajíčka (prípadne iné tvary). Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 8 minút pri teplote 180°C. Môj osvedčený tip: potieram plech aj bábovkovú formu čerstvým maslom a nič sa neprilepí.
- 3
Plnka: Dobre vymiešame piškótové omrvinky, oriešky, džem a rum. Upečené vajíčka po vychladnutí spojíme plnkou.
- 4
Citrónová poleva: Cukor vymiešame s citrónovou šťavou a horúcou vodou do hladka. Horúcu vodu pridávame postupne podľa potreby. Povrch vajíčok natrieme citrónovou polevou, ktorú môžeme zafarbiť potravinárskym farbivom. Necháme vychladnúť a ozdobíme marcipánom alebo - ako ja, inofarebnou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja nemám také vykrajovačky, budem sa musieť po nich poobzerať v obchodoch...