Sladké srdiečka (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Láska ide cez žalúdok :-)

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme 2 plné srdiečka a z dvoch srdiečok vykrojíme v strede menšie srdiečko. Zo zbytku cesta povykrajujeme maličké srdiečka, hviezdičky, anjelikov ....
  2. .... potrieme vajíčkom a dáme upiecť. Necháme celkom vychladnúť.
  3. Uvaríme si vanilkový puding, do studeného primiešame zmäknuté maslo a dáme do chladničky.
  4. Pripravíme si ovocie. Niekoľko kúskov ponoríme do rozpustenej čokolády a necháme stuhnúť. Aj malé vykrojené kúsky lístkového cesta namočíme do čokolády.
  5. Vykrojené srdiečka potrieme krémom a "prilepíme" k plnému srdiečku.
  6. Spojenú srdiečkovú misku potrieme pomocou štetca čokoládou a necháme stuhnúť
  7. a zopakujeme ešte raz, až nám vznikne čokoládová vanička.....
  8. naplníme vanilkovým krémom
  9. ozdobíme ovocím, čokoládovými jahodami a prekryjeme menším srdiečkom
  10. Servírujeme spolu s čoko ovocím ktoré si namáčame do krému.
  11. Rada na záver: na Vianoce som to prehnala z čokoládovou polevou, tak som ju dala do malých krabičiek a šupla do mrazáku. Zmrazená mala na povrchu biely povlak - zrazený tuk, tak som si myslela že z toho nič nebude. Ale dala som ju na chvíľu do mikrovlnky, premiešala a bola výborná, bez chyby. Takže som zistila že aj čokoládová poleva sa dá zamraziť.