Sladké mandľové sucháre - fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 16. februára 2011
Sladké mandľové sucháre - fotorecept
Foto: tatranka

Určite máte taký moment,že sa vám pri pečení,alebo varení,zvýšia bielka.mne posledne zostali pri pečení moravských koláčikov a tak vám ponúkam ako s nimi môžete Zobraziť celý popisUrčite máte taký moment,že sa vám pri pečení,alebo varení,zvýšia bielka.mne posledne zostali pri pečení moravských koláčikov a tak vám ponúkam ako s nimi môžete naložiť. Ponúkam vám jednoduchý recept na dietne chvíľky aj so sladkosťou.

20 minút
príprava

Suroviny

5 ks
100 g
100 g
100 g
na vysypanie plechu
na vytretie




Postup

  1. 1

    Ingredience.

    Sladké mandľové sucháre - fotorecept - obrázok 1
  2. 2

    Vytrieme maslom a vysypeme formu srnčieho chrbta strúhankou.

    Sladké mandľové sucháre - fotorecept - obrázok 2
  3. 3

    Vyšľaháme bielky a pridávame postupne kryštálový cukor.

    Sladké mandľové sucháre - fotorecept - obrázok 3
  4. 4

    Neskôr múku,zašľaháme.

    Sladké mandľové sucháre - fotorecept - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec posekané mandle.

    Sladké mandľové sucháre - fotorecept - obrázok 5
  6. 6

    Masu vylejeme do srnčej formy.

    Sladké mandľové sucháre - fotorecept - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme na 180-160 stupňov.Asi 45 minút.Srnčí chrbát necháme odpočinúť do druhého dňa v chlade.

    Sladké mandľové sucháre - fotorecept - obrázok 7
  8. 8

    Potom ho nakrájame na tenké pásiky.

    Sladké mandľové sucháre - fotorecept - obrázok 8
  9. 9

    Srnčí chrbát sa dá plniť krémom,ovocím v tejto podobe.No ja idem z neho robiť sladké sucháre.

    Sladké mandľové sucháre - fotorecept - obrázok 9
  10. 10

    Naukladám nakrájané kúsky na mastný papier a uložím do trúby na 80 -100 stupňov.Asi na 30 minút.Potom koláčiky otočím a ešte pečiem na tejto teplote asi 25 minút.Vlastne len suším.

    Sladké mandľové sucháre - fotorecept - obrázok 10
  11. 11

    Hotové nechám vychladnúť a ukladám ich do sklených pohárov. V prípade diety,alebo iných ťažkostí je po ruke aj takáto sladkosť.

    Sladké mandľové sucháre - fotorecept - obrázok 11

Diskusia k receptu

julica
toto je naj koláčik, len až taký diétny nie je. zaručene však vždy zmizne ako prvý
evusik
poznám to aj keď som to ešte nikdy nepiekla... pekná práca :-)
marianne69
...ja mam taketo suche kolaciky velmi rada ku kave,este radsej ako kremove,skusim dat muku ovsenu alebo spaldovu,uvidim ako sa to odrazi na chuti suchariku...
tatranka
@julica máš pravdu.Až taká náramná dieta to naozaj nie je.Ale keď si porovnáš mastný koláčik s kopcom plnky a čokolády,tak veru je to sladký a aj dietny suchár.
honestka
peciem ho velmi casto, je to oblubeny suchar mojho syna a vzdy uvelici aj navstevy.
matased
jéééééééj, toto poznám, mala som tú česť ich vyskúšať a veĺmi mi chutili. @tatranka ďakujem za recept, vyskúšam!
valeri
dobré keksíky, vždy keď zostanú z niečoho bielky, upečiem ho, dávam doňho sekané mandle, orechy, nesolené arašidy. Už som ho skúšala aj na slano so solenými arašidami a mandlami, len som som si neodvážila soľ, solila som to doslova tak - primeřene :-)), a chutnala surové, ale na posedenie k vínu to bolo veľmi dobré
marienka44
Aj ja mam v chladnicke bielky a vyskusam. Niekde mam ten recept, ale sa mi zda, ze po upeceni srnci chrbat aj s formou sa ma zabalit do druheho dna do alobalu, aby zmakol a mohol sa krajat na tenko. Jedla som uz, ale ten bol tensie nakrajany. :-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
robím aj ja, len s malou obmenou. Krájam na elektrickom krájači na najtenšie kúsky ako sa mi dá a tak suším. Vynikajúce, odporúčam.
tatranka
S tým krájaním je to celkom možné,že má byť na tenšie pokrájaný.Ono by to bolo aj efektnejšie.Na budúce skúsim aj ja.
elab
Podobný RP robievam, no mám osvedčený pomer: na 1 bielko 30 g hl. múky a 30 g cukru. Cesto vrstvím a prekladám buď celými mandľami alebo lieskovcami a vlašskými orechmi. Môže sa použiť aj zmes, čo po nakrájaní vyzerá veľmi efektne. Krájam na tenké plátky a suším na papieri. Vydržia, len keď ich načas odložím. Ďakujem za iné skvelé nápady a "vychytávky".
hefa
cez víkend určite upečiem...
babidka
tak to je presne to , co potrebujem:-) Dakujem za recept , podobne suchare som jedla ale recept som nemala . Niekedy mam chut na kusok "niecoho" a tak sa chytim a peciem a peciem....samozrejme sa potom nafutrujem aj viac ako som mala v plane :-) Cokoladove a mandlove suche "keksy" milujem.....
cica2
krásny receptík, len si musím kúpiť takú formu:)
gabec
Treba krájať veľmi na tenko, čím sú tenšie, tým sú chutnejšie, ale musíte mať veľmi ostrý nôž, mne sa tento rok osvedčilo, krájať ich keramickým nožom. Pred týždňom som objavila v špajzi trochu zabudnutých suchárikov z Vianoc, boli vynikajúce.
nadia56
je to vyborna pochutka, ja ho robievam s celymi neosupanymi mandlami, po upeceni este teply zabalim do riadovej utierky a necham odlezat do druheho dna oddychovat, potom nakrajam na elektrickom krajaci na tenucko, ulozim na plechy a na 180st. 10-15min. peciem, treba sledovat, suchare by mali ostat svetle, ak mi ostane vela bielkom, robim aj z dvojitej davky a cesto peciem v hranatej forme na chlieb, pekny den vsetkym :-)
nadia56
niekde som citala recept na tieto suchare, len mandle boli nahradene drvenym anizom a troskou kardamonu, aj tie mozu byt dobre, este som ich nepiekla, :-)
evanaaa
U nás, v obchodíku ich predávajú, neviem, akú majú chuť tieto kúpené, ale mám pokušenie si ich kúpiť, veď toľko cukru v nich zas nieje. Sú asi 2 mm tenké, bielkové sucháriky, lákajú ma.
tatranka
Máte pravdu.Čím sú na tenšie nakrájané,tým sú chutnejšie.Takt sa aj dlhšie sušia.


nadia56
evanaaa, tie z obchodu budu obsahovat urcite aj nejake latky zarucujuce a predlzujuce trvanlivost, niet nad doma upecene mandlove suchariky, nie je to taka robota, ako sa na prvy pohlad zda a ked by si na druhy den nemohla susit, nic sa nestane ked ich ususis este o jeden den neskor-mam to odskusane, pekny den vsetkym:-)
sonknap
tatranko,dobry den,chci se zeptat,bude to dobre i s orechy a treba i hrozinky?Dekuji urcite zkusim
tatranka
@sonknap.S orechami akými koľvek áno.No hrozienka nedávaj.Tie by pri sušení zatvrdli ako malé kamienky.
katkaszaboova
Tieto sucháre milujem, len ich krájam na tenšie plátky. Veru som ich už dávno nerobila, teraz mi budú vŕtať v hlave, až kým si ich neurobím :-)
tatranka
@katkaszabova máš pravdu.Majú byť na tenšie pokrájané.Dosť dlho som ich sušila.To je naša dobrotka k TV.A ty si ich len urob.
3sandra3
tiež mám rada tieto sucháre,,, a doteraz som nemala na ne recept, tak dakujem zaň a ukladám do kk
sovka62
Už som ich kedysi skúšala upiecť, ale veľmi sa mi nevydarili. V recepte bolo, že sa krájajú hneď po upečení a šupnú späť do rúry. Krájalo sa to zle, drobilo sa a odkrojiť tenký plátok bolo nemožné.
Ale včera som skúsila podľa teba. Paráda! Upiekli sa nádherne, v mojej teplovzdušnej rúra im stačilo 30 minút, nechala som ich do dneška v studenej kore, dnes pokrájala na tenko-tenulinko (vyšlo ich až 50 ks) a na dvoch plechoch v rúre vyhriatej na 100 stupňov usušila za 10 minút. Vyzerajú výborne, teším sa že som to podľa teba skúsila a ďakujem za recept. Prajem Ti krásne Vianoce a veľa zdravia a šťastia v Novom roku.
tatranka
@sovka62 ani nevieš,ako si ma potešila.Dnes som si našla od teba odkaz na mandlové sucháriky.Takže ty celé pečenie si mala vďaka elektrickým vymoženostiam oveľa skôr.Ja ich rada robievam.Sem tam k telke na chrumkanie.Ďakujem za prianie vianočných sviatkov.Aj tebe pekné sviatočné dni a všetko dobré do Nového roku.
sovka62
@tatranka , je po Vianociach, zo všetkého čo som piekla mám ešte v plechoviciach, ale po mandľových suchárikoch ani stopy. Vysvitlo, že najmladším vnučkám ich dcéra kupuje v Lidli a majú ich veľmi radi, ale vyhlásili, že tieto sú lepšie a lepšie sa im jedia (majú na zoboch strojčeky) ako tie kupované, lebo sú tenučké. Tak si predstav taký úspech, ešte raz ďakujem.
tatranka
@sovka62 veľmi sa teším. Nech im len chutnajú.Veď to nie je náročný recept a ty im rada určite upečieš.
remcula
Supéér, to se mi moc líbí!!! Díky moc Martičko!!:-)
remcula
Jéé, ještě jeden dotaz, možná pro někoho, kdo to ví..nevíte, kolik váží 1 bílek? Já jsem to věděla, zase zapoměla a bílky mám ve skleničce, bohužel nevím, kolik...Díky moc, pokud někdo odpoví..
tatranka
Janka,pokiaľ si bielky nemiešala,tak pri odlievani bielok do pohára,vždy sa odleje len po jednom.Skús,uvidíš!
drobeceva
poznám, robievam...ale u nás to zmizne hneď...skôr ako tie krémové :D
madona
Tieto sucháre pečiem každé Vianoce. Krájami ich natenučko, potom sú super chrumkavé a lepšie sa hryzú, ako keď sú hrubé. Ja šľahám naraz bielka s kryšt. cukrom, vanilkovym cukrom, štipkou soli. Potom pridávam múku a mandle. Môže byť i mix madle a lieskovce ..... Pekné sviatky.
tatranka
@madona máš pravdu! Treba ich krájať na tenšie.Už to tak robím aj ja.Ďakujem za pekné prianie sviatkov.Ná podobne aj tebe.Pripájam foto.Robila som ich na Veľkú noc zo zvy

šných bielkov.
violeta
Robili sme s dcérou, tieto sucháriky, podľa vášho receptu, ale sme dali vlašské orechy, máme ich veľa a krájali sme strojom na tenučko, sušili sme na kachliach. Boli fantastické, do Vianoc, žiaľ, nezostal ani kúsok, museli by sme ich schovať aj samy pred sebou :-))
Ďakujeme za výborný recept!
tatranka
@violeta chápem vás,že koláčiky ste zhamkali.Je to taký druh koláčika,ktorý sa dá chrumkať pri TV a ani človek pri pojedaní nezbadá,že má prázdnu misku.
To vaše krájanie ma zaujalo a je to ohromný nápad.
Teším sa,že chutnalo. Opak by ma zarmútil.
tatranka
@Luss44 (23.12.2017 18:22)

Máš ich krásne.Aj ja už teraz robím len z celých orechov.Tá mozaika je krajšia.No ja krájač nemám a neni ľahké nakrájať pekné tenké plátky.No snažím sa.Áno,chuťove sú výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia