Sladké mandľové sucháre - fotorecept

Autor receptu: tatranka

Určite máte taký moment,že sa vám pri pečení,alebo varení,zvýšia bielka.mne posledne zostali pri pečení moravských koláčikov a tak vám ponúkam ako s nimi môžete naložiť. Ponúkam vám jednoduchý recept na dietne chvíľky aj so sladkosťou.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ingredience.
  2. Vytrieme maslom a vysypeme formu srnčieho chrbta strúhankou.
  3. Vyšľaháme bielky a pridávame postupne kryštálový cukor.
  4. Neskôr múku,zašľaháme.
  5. Nakoniec posekané mandle.
  6. Masu vylejeme do srnčej formy.
  7. Pečieme na 180-160 stupňov.Asi 45 minút.Srnčí chrbát necháme odpočinúť do druhého dňa v chlade.
  8. Potom ho nakrájame na tenké pásiky.
  9. Srnčí chrbát sa dá plniť krémom,ovocím v tejto podobe.No ja idem z neho robiť sladké sucháre.
  10. Naukladám nakrájané kúsky na mastný papier a uložím do trúby na 80 -100 stupňov.Asi na 30 minút.Potom koláčiky otočím a ešte pečiem na tejto teplote asi 25 minút.Vlastne len suším.
  11. Hotové nechám vychladnúť a ukladám ich do sklených pohárov. V prípade diety,alebo iných ťažkostí je po ruke aj takáto sladkosť.