Sladké mandľové sucháre - fotorecept
Autor receptu: tatranka
Určite máte taký moment,že sa vám pri pečení,alebo varení,zvýšia bielka.mne posledne zostali pri pečení moravských koláčikov a tak vám ponúkam ako s nimi môžete naložiť. Ponúkam vám jednoduchý recept na dietne chvíľky aj so sladkosťou.
Postup
- Ingredience.
- Vytrieme maslom a vysypeme formu srnčieho chrbta strúhankou.
- Vyšľaháme bielky a pridávame postupne kryštálový cukor.
- Neskôr múku,zašľaháme.
- Nakoniec posekané mandle.
- Masu vylejeme do srnčej formy.
- Pečieme na 180-160 stupňov.Asi 45 minút.Srnčí chrbát necháme odpočinúť do druhého dňa v chlade.
- Potom ho nakrájame na tenké pásiky.
- Srnčí chrbát sa dá plniť krémom,ovocím v tejto podobe.No ja idem z neho robiť sladké sucháre.
- Naukladám nakrájané kúsky na mastný papier a uložím do trúby na 80 -100 stupňov.Asi na 30 minút.Potom koláčiky otočím a ešte pečiem na tejto teplote asi 25 minút.Vlastne len suším.
- Hotové nechám vychladnúť a ukladám ich do sklených pohárov. V prípade diety,alebo iných ťažkostí je po ruke aj takáto sladkosť.