Niečo cuketové

boise - fotkaboise, 8. apríla 2013
Niečo cuketové
Foto: boise

Mám veľmi rada cuketu. Každý rok jej kopec nasadíme, a potom sa húfne robia cuketové placky, cuketový prívarok, cuketový koláč, vypráža sa. Ale stále Zobraziť celý popisMám veľmi rada cuketu. Každý rok jej kopec nasadíme, a potom sa húfne robia cuketové placky, cuketový prívarok, cuketový koláč, vypráža sa. Ale stále je jej veľa :) Tak to chce ešte niečo cuketové na raňajky, prípadne večeru.

2
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 2 ks
1 ks
 (alebo solčanka)
2 - 3 ks




Postup

  1. 1

    Cuketu (no a teraz mám problém, pretože to stále robím inak. Buď ju nastrúham na veľkých slzičkách, alebo na malých, alebo ju "zotriem" ako zemiaky na halušky...na foto je zrovna posledná možnosť) si nastrúhame na jemno.

  2. 2

    Na oleji si trošku opražíme pór, prípadne cibuľku. Pridáme na menšie kúsky nakrájanú zelenú papriku (nie tú hrubú, ale klasiku, tuším je to PCR) a trošku podusíme. Pridáme červenú mletú papriku, trošku soli, alebo soľčanky a nastrúhanú cuketu.

  3. 3

    Dusíme asi 5 minút (záleží od toho, ako na hrubo je cuketa nastrúhaná. Osobne mám rada, aj keď ešte trošku chrumká), pridáme rozšľahané vajíčko. Mne stačí na jednu menšiu cuketu jedno, ale moji chlapi chcú aspoň 3, takže dávam dve ;) Ešte chvíľku premiešame na ohni a odstavíme. Podávam to posypané mletou červenou paprikou a k tomu kopec zeleniny zo záhradky. Ale keďže záhradka ešte pije posledné zvyšky topiaceho sa snehu, tak improvizujeme kúpenou zeleninou :)

Diskusia k receptu

gordonko
@Boise ...kludne pomňe jednu cuketu hoď .... robil som kedysi plnenú tekvicu .... nebola zlá , urobil by som ju znovu
evusik
niečo malé cuketové môžem vždy :-) tiež sa teším na vlastnú úrodu....
juliana
dobrý receptík - môžem použiť aj mrazenú strúhanú cuketu?
boise
@juliana no ja som zatiaľ robila len z čerstvej, ale nevidím dôvod prečo by to nemohlo byť fajn aj z mrazenej ;)
alexdidi
Výborný recept. Často pripravujem na víkendové raňajky ako cuketovú praženičku. Ja ju však krájam na kocky. Má to trochu chuť ako huby, takže ešte ju zvýrazním pridaním hubového prášku(mleté sušené huby).
tangarinka
už som robila všetko možne cuketove ale toto ešte nie.....tak už asi budem :-)
natali
výborná zmena po plnených a pečených a neviem akých ešte :) v lete keď už budú tak skúsim aj tvoj recept
garanco
Keď narastú cukety v záhrade, budem mať ďalšiu obmenu na ich prípravu !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia