Sladké cuketové cestoviny

Autor receptu: boise

Priznávam, dochádza mi fantázia. Nanešťastie cuketa nedochádza, tej je stále dosť. Táto nerovnováha ma desí. Deti chcú na obed už niečo sladké. Deti - sladké - cuketa. Ide to vôbec dokopy? Tvária sa, že áno.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nefotila som, neverila som, že sa bude čím pochváliť. Okrem toho udusená cuketa (zrejme ako čokoľvek udusené) nie je zrovna fotogenická. No ale k veci. Cuketu a jablko postrúhame na veľkých slzičkách. Ak chcete, jablko ošúpte.
  2. Dajte si variť cestoviny. Kým sa uvaria, zbúchame cuketový zázrak. Do hrnca dáme rozpustiť maslo. Na maslo dáme nastrúhanú cuketu s jablkom a chvíľu podusíme. Pridáme asi lyžičku mletej škorice, vanilkový cukor (ak máte radi sladké, tak bárs aj dva), za hrsť hrozienok a premiešame. Opäť prikryjeme a chvíľu dusíme.
  3. V miske si vidličkou popučíme banán (ošúpaný samozrejme, inak by ste sa kapánek zapotili) a pridáme ho k cukete a jablku a ostatným obyvateľom hrnca. Premiešame. Ak je to veľmi husté, môžte pridať vodu. Nuž a to je všetko. Nechajte jablko aj cuketu trošku chrumkavé, tak je to najlepšie.
  4. Cestoviny zcedíme, zmiešame so sladkou cuketou. Podávame posypané sekanými orechami. Áno, ja viem, ja tam mám na sucho pražené mandle. Som na vlašáky alergická. Ale keby som nebola, určite ich tam dám ;)