Foto: alicina
Pomaly prichádza jar, tak zabojujme proti jarnej únave. Brokolica aktivizuje látkovú výmenu, zlepšuje prácu srdca, svalov a nervov. Znižuje riziko vzniku rakoviny. Má Zobraziť celý popisPomaly prichádza jar, tak zabojujme proti jarnej únave. Brokolica aktivizuje látkovú výmenu, zlepšuje prácu srdca, svalov a nervov. Znižuje riziko vzniku rakoviny. Má vysoký obsah antioxidačného betakaroténu a vitamínov C a E. Je bohatým zdrojom kyseliny listovej a železa. Už 1 až 3 dávky brokolice po 170 g týždenne môžu výrazne znížiť riziko rakoviny.
porcie
príprava
Postup
-
1
Brokolicu očistíme, zbavíme lístkov a hlúbikov a povaríme vo vode s trochou vegety asi 3 minúty. Scedíme a necháme vychladnúť.
-
2
Mrkvu a stonkový zeler očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Petržlenovú vňať umyjeme a natrháme.
-
3
Všetky suroviny postupne vymixujeme v mixéri na hladkú pastu.
-
4
Asi nejako takto:
-
5
Hotové pyré je skvelé teplé ako príloha k mäsku alebo rybe či studené ako pomazánka na chlieb. A hlavné je superZDRAVÉ! :-) Ja som ho podávala s tekvicovým olejom a žemlou. Dobrú chuť!
Odvtedy si nato dávam pozor.